Gratis weegactie & rijlessen

Na de afgelaste editie vorig jaar, zet Vlaamse Kampeertoeristen de tweejaarlijkse weegactie en opfrissingscursus manoeuvres voor caravan- en motorhomereizigers dit jaar verder. Op zaterdag 12 en zondag 13 juni staan we klaar met raad en daad om iedereen veilig de weg op te helpen.

Direct naar de info >

Als je op kampeerreis vertrekt, is het uiterst belangrijk dat je je motorhome of caravan de baas kan. Zowel voor beginnende kampeerders als ervaren caravanner of camperaar is onze gratis weegactie met rijlessen het ideale moment om een licht op te steken bij ervaringsdeskundigen.

Manoeuvreertechnieken

Een motorhome geeft een heel andere rijervaring dan een gewone personenwagen en een caravan brengt qua sturing dan weer heel wat moeilijkheden met zich mee. Bepaalde manoeuvres, zoals inparkeren en uit een parkeerplaats wegrijden, een achterwaartse bocht maken, in een garage of recht achteruit rijden … vergen toch wat meer rijvaardigheid. Onze ervaren instructeurs leren je praktische technieken en aandachtspunten waarmee je veilig en comfortabel de weg op kunt gaan. Verwacht geen schriftelijke cursus. Al doende leert men, dus breng zeker je motorhome of caravan en trekauto met opzetspiegels mee.

Wegen is weten

Ook de lading van je motorhome of caravan heeft een grote impact op je rijervaring. Daarom voorzien we een weegbrug, waarmee we nakijken of je kampeervoertuig niet te zwaar geladen is. Laad ‘m vol zoals je op vakantie zou vertrekken, en dan controleren wij of je veilig en reglementair onderweg bent. Niet enkel het gewicht is belangrijk, ook naar de verdeling ervan wordt gekeken. Luister naar de tips van onze experten, en misschien rij je op de terugweg wel heel wat veiliger dan op de heenweg.

Info

Wanneer?
Zaterdag 12 en zondag 13 juni 2021, van 10 tot 17 u

 

Waar?
Havenhuis Antwerpen
Zaha Hadidplein 1, 2030 Antwerpen
gps: N 51°14'25.7", O 4°24'27.1"

Wie?
Iedereen welkom. Deelname is gratis voor VKT-leden, niet-leden betalen € 5 administratiekosten.

 

Meebrengen?

  • eigen motorhome of gespan met opzetspiegels, geladen voor de weging
  • boorddocumenten van auto en caravan of motorhome
  • Certificaat van Overeenstemming (CVO of COC) voor voertuigen gebouwd na 1997
  • Identificatieverslag voor lichte vrachtauto’s

Inschrijven?
Om het lesgeven vlot te laten verlopen, wordt gelijktijdig met verschillende instructieteams gewerkt. Reserveren vooraf is niet mogelijk. Inschrijven kan enkel ter plaatse.

Nog vragen?

Magazine Zorgeloos Kamperen