5de editie Villages Étapes

Je hebt het vast al eerder gelezen in Kampeertoerist: verscholen langs de Franse snelwegen, op maximaal 5 kilometer of 5 minuten rijden, liggen er pareltjes van gastvrijheid verscholen. Authentieke dorpjes met minder dan 5.000 inwoners, waar motorhometoeristen een hartelijk welkom krijgen, met een veilige parkeerplaats en bakkers, slagerijen en andere lokale handelaars vlakbij. De Villages Étapes zijn ondertussen al met 70, sinds vorig jaar zijn er 3 nieuwe bij.

Ze vinden is niet moeilijk. De kaart ‘Villages Étapes en Camping-Car’ helpt je bij het zoeken naar een dorpje in de buurt, maar sla zeker ook de bijbehorende brochure niet over! Daar vind je namelijk de gps-coördinaten van de plaats waar je mag overnachten, welke voorzieningen er aanwezig zijn, en vaak ook bezoek- of gastronomische tips voor tijdens je verblijf.

Bezoek je een lokale handelaar in een Village Étape, laat dan ook je voordeelkaart afstempelen. Verzamel je vier stempels van vier verschillende dorpen, dan kan je de kaart terugsturen naar de federatie en maak je kans op mooie tombolaprijzen.

Sinds enkele jaren wordt de documentatie van Villages Étapes hoofdzakelijk digitaal verdeeld. De papieren brochure bestellen aan een kleine bijdrage is ook nog steeds mogelijk. De brochure, overzichtskaart en voordeelkaart kunnen VKT-leden hier gratis downloaden. Kijk op het ledenluik, onderaan bij 'publicaties aangekondigd in de nieuwsbrief'.

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist