70 jaar Bulli: groots zomerfestival

Fans van de Volkswagenbus - liefkozend Bulli genoemd - dromen al lang van een eigen evenement. Deze zomer is het zo ver. Van 3 t/m 6 augustus vindt in het Allerpark in Wolfsburg het eerste Bulli Summer Festival plaats ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de Volkswagen Transporter. De organisatoren verwachten zo'n 40.000 bezoekers in een groene omgeving mét strand. Je kan er vier dagen lang genieten van live muziek, foodcorners en allerlei activiteiten.

Het hoogtepunt van het evenement wordt de eervolle tocht op de laatste dag van het festival: honderden busjes zullen samen in een lange stoet rijden van Wolfsburg naar Hannover, waar VW in 1965 de productie van de Volkswagenbus opstartte.

De interesse voor dit festival is enorm. Reeds 3 maand voordat het festival plaatsvindt zijn alle 1.000 kampeerplaatsen voor Bulli's volgeboekt en blijft het aantal deelnemers van het konvooi van Wolfsburg naar Hannover zienderogen toenemen. Niets belet je om als dagtripper te gaan genieten van het festival.

Meer weten over het Bulli Summer Festival:

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist