Airstream gaat offroad

Het Amerikaanse Airstream staat bij ons vooral bekend voor zijn glanzende, zilverkleurige caravans, maar zelfs deze iconische caravanfabrikant verbreedt graag zijn gamma om ook de camperaars in hun rangen te voegen. Hun nieuwste buscamper is specifiek gericht op avontuurlijke offroaders.

De naam Interstate maakt op een zeer Amerikaanse manier duidelijk dat hij niet bang is om verre reizen te maken. De grote buscamper, op basis van Mercedes Sprinter, heeft standaard vierwielaandrijving, all-terrainbanden en in hoogte verstelbare luchtvering om op elke ondergrond op ontdekking te kunnen gaan. Met zijn generator en zonnepanelen ben je overal verzekerd van stroom. Er is ruim voldoende plaats om fietsen, kajaks, vismateriaal of paddelboards mee te nemen.

Toch is deze camper niet enkel voor minimalistische hardcore avonturiers, zijn bewoners worden ook wel met wat luxe verwend. Zo heb je een uitgebreid entertainmentsysteem en 5G-verbinding aan boord, net als een boiler, airco en oven.

Het typische Airstream-uiterlijk – het uiterst herkenbare blikken doosje – ontbreekt langs de buitenkant, maar in het interieur wordt er wel naar gealludeerd, met zilverkleurige binnenwanden. De zitgroep, die transformeert tot bed, de keuken en de badkamer staan vast. De twee cabinestoelen zijn wel draaibaar, dus vooraan kan je met de losse tafel optioneel een eethoek creëren, vlak bij de keuken.

Hoewel er ondertussen al enkele Airstream-caravanmodellen in Europa beschikbaar zijn, hoorden we nog niets over de eventuele import van Airstream-motorhomes.

 

 

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist