Alta Lumina

Wie Les Gets hoort, denkt automatisch aan skiën (en winterkamperen) met adembenemende uitzichten op het Mont Blanc-massief. Vanaf 31 juli innoveert datzelfde dorp in het hart van de Franse Alpen met een betoverend nachtpad dat je als bezoeker wil onderdompelen in een denkbeeldige wereld waarin het kind in jezelf wordt wakkergeschud.

Deze nieuwe ervaring die Alta Lumina werd gedoopt, nam een jaar voorbereiding in beslag en is een eerste Europese realisatie van het Canadese Moment Factory, een bedrijf dat gespecialiseerd is in animaties in de openbare ruimte. Bij het vallen van de avond wordt de bezoeker in het hart van het Forêt du lac des Ecoles meegezogen in een meeslepend avontuur van een reizende muziekmaker die vanuit zijn luchtballon betoverende melodiën over verre landen verspreidt, maar … er woedt een storm in de verte …

Als we de organisatoren mogen geloven is deze multisensationele zoektocht volledig afgestemd op het DNA van de bergomgeving en neemt het je zintuigen – door lichteffecten, videoprojecties en magistrale muziek – mee op reis om te verdwalen in een wereld van verwondering, waar muziek wordt gezien en licht te horen is.

Alta Lumina richt zich op alle doelgroepen en zal het hele jaar door – ook bij regen – te bezoeken zijn, als onderdeel van de 4-seizoensdiversificatiestrategie van het skigebied.

 

Praktische info

Wanneer: elke dag tijdens schoolvakanties, elk weekend tijdens de herfst
Prijs: € 22 (>15 jaar), € 12 (6-15 jaar), gratis (kinderen <6 jaar)
Duur: 45 min à 1 uur. Eerste vertrek om 21u30 – Laatste vertrek om 23u
Afstand: 1 km
Reserveer je ticket en tijdsslot op voorhand online

 

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist