Carthago ondersteunt profwielrenner Tadej Pogačar

Ook dit jaar ondersteunt camperfabrikant Carthago de profwielrenner Tadej Pogačar met een camper. De Carthago c-compactline wordt de thuisbasis van de wielrenner van wereldklasse tijdens zijn wedstrijden doorheen Europa.

Tadej Pogačar is op dit moment een van de meest succesvolle wielrenners in het peloton en ter wereld. De 23-jarige won de Tour de France in 2020 en 2021 en kende een zeer succesvolle start in het wielersportjaar 2022: hij behaalde de eerste plaats in de UAE Tour, in de Strade Bianche en in de Tirreno-Adriatico. De Tour De France in juli en de Vuelta door Spanje volgen deze zomer. 

Perfecte partner

De Carthago compactline zal de perfecte partner zijn voor de wielrenner tijdens zijn wedstrijden in Europa. De camper heeft een opbouwbreedte van 2,12 m en is dankzij zijn slanke opbouw en constructie licht van gewicht en energiebesparend. De c-compactline kan dankzij het AL-KO-verlaagde frame, de volwaardige dubbele bodem en de zeer stabiele basisopbouw uit de Liner-klasse ook lange en veeleisende etappes aan. Tadej Pogačar, zijn ploegmaats of zijn begeleiders kunnen ontspannen in de loungezithoek, nieuwe energie opdoen met eten dat ze klaarmaken in de functionele keuken, een douche nemen in de praktische wasruimte en bijkomen in het slaapgedeelte. In de ruime garage achteraan het voertuig is er voldoende plaats voor de fietsen. Kleding en uitrusting kunnen in de grote opbergvakken in het woongedeelte en in de dubbele bodem van de Carthago worden weggestoken. 

Gezamenlijke fietstocht

De overdracht van de nieuwe camper aan de profatleet werd gevierd met een bijzondere fietstocht: meer dan 200 medewerkers fietsten samen met Tadej Pogačar, Anton Fetscher (de technisch directeur van de Carthago Groep), hobbyfietsers en wielrenners van het 'Pogi Team'. Het enthousiasme tijdens de tocht toonde aan dat Carthago trots is om Tadej Pogačar in hun familie te verwelkomen. Hopelijk ondervindt de wielrenner alleen maar voordelen dankzij zijn nieuwe camperthuis en mag hij er veel trofeeën in uitstallen.

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist