Connecterra wordt Terhills

Wie de streek rond Maasmechelen, vlak bij de Nederlandse grens, goed kent, heeft ongetwijfeld Connecterra al eens bezocht. Het domein bevindt zich op de voormalige steenkoolmijn van Eisden, en combineert een prachtig natuurlandschap met enkele iconische overblijfselen uit het Industriƫle tijdperk. Het park verandert nu van naam en heet voortaan Terhills, hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park.

Gratis toegang

Met de naamsverandering wilt het Nationaal Park Hoge Kempen, waarvan Terhills onderdeel is, zich op de internationale kaart zetten. Behalve de naam veranderen ook de toegangsvoorwaarden. Het park wilt zijn filosofie dat natuur van iedereen is, ter harte nemen. Het domein is vanaf nu dus ook gratis toegankelijk. Een mooi pluspunt na een jaar waarin de nood aan natuur eens zo groot was. Bezoekers kunnen een vrijwillige bijdrage doen, die gebruikt zal worden om de ambitieuze natuurdoelstellingen van het park te realiseren.

Panoramisch uitzicht

Terhills biedt ontspanning, speelpret en natuurpracht voor jong en oud. De uitgestippelde wandelpaden leiden je voorbij mijnerfgoed, door bos, langs meren en over heuvels. Het prachtige panoramische uitzicht over de streek, waarvan je kan genieten na een stevige klim, is letterlijk het hoogtepunt van het domein.

Meer info
www.terhills-nationaalparkhogekempen.be

Overnachten
https://www.nationaalparkhogekempen.be/nl/overnachten

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist