Corona gijzelt beursorganisators

De ene na de andere kampeer- of vakantiebeurs, zowel in België als in het buitenland, kondigt zijn afgelasting of verplaatsing aan wegens de coronamaatregelen.

CMT Stuttgart

Ondanks grote belangstelling van bezoekers en exposanten en een goedgekeurd veiligheids- en hygiëneconcept, mag CMT Stuttgart, dat gepland stond van 15 t.e.m. 23 januari 2022, niet plaatsvinden in Messe Stuttgart. Dat geldt ook voor de deelbeurzen Fiets- en Wandelvakanties, Cruises en scheepsreizen en Golf- en wellnessvakanties. De coronamaatregelen in de deelstaat Baden-Württemberg worden namelijk verlengd, waardoor beurzen en tentoonstellingen verboden zijn tot en met 17 januari 2022.

In 2021 werd CMT nog in een digitaal formaat aangeboden. Op dit moment heeft de organisator echter beslist om geen hybride evenement te voorzien. Er is te weinig voorbereidingstijd en het grote voordeel van de beurs blijft toch de persoonlijke en directe uitwisseling van informatie en advies.

De volgende CMT vindt plaats van 14 t.e.m. 22 januari 2023.

Vakantiebeurs Utrecht

Ook de Vakantiebeurs Utrecht van 12 t.e.m. 16 januari kondigt de afgelasting aan. De Vakantiebeurs is een internationaal georiënteerde beurs met exposanten uit de hele wereld, maar de onzekerheid is te groot. Er waren maatregelen genomen om het evenement veilig te laten plaatsvinden, maar met de veiligheid en gezondheid van de bezoekers, medewerkers en exposanten in het achterhoofd, heeft de organisatie toch besloten om de beurs niet te laten doorgaan.

De volgende Vakantiebeurs Utrecht vindt plaats van 12 t.e.m. 15 januari 2023.

Vakantie Expo Antwerpen

Geen afgelasting, maar een verplaatsing naar enkele weken later ... Vakantie Expo Antwerpen staat gepland van 4 t.e.m. 6 maart 2022. Omdat de organisatie merkt dat de zin om te reizen echt leeft bij de Belgen, wil ze de beurs absoluut laten doorgaan. Door het evenement enkele weken uit te stellen, hopen ze de beurs te laten doorgaan op een moment dat de besmettingsgolf onder controle is. Van 4 tot 6 maart vind je dus ongeveer 150 standhouders van over de hele wereld terug in de Antwerp Expo.

Vakantiesalon Brussel

Ook Vakantiesalon Brussel stelt een nieuwe datum voor: 24 t.e.m. 27 maart 2022. De verplaatsing komt er na overleg met de verschillende exposanten. De nieuwe datum ligt midden in het lastminuteseizoen, waardoor het Vakantiesalon op zich nog een goede timing kent.

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist