Côte d'Azur zet de bloemetjes buiten

Op zoek naar een lichtpuntje tijdens deze kille winterdagen? Dan moet je in februari aan de Côte d’Azur zijn! Die maand vinden er twee kleurrijke feesten plaats: het Fête du Mimosa en het Carnaval de Nice.

Al sinds 1931 vrolijkt Mandelieu-La Napoule de winter op met La Fête du Mimosa. Voor deze feestelijkheden, die dit jaar doorgaan van 15 februari t.e.m. 22 februari, wordt maar liefst 12 ton bloemen gebruikt. Er staan tal van activiteiten op het programma, zoals de verkiezing van de Reine du Mimosa (de Koningin van de mimosa), optochten met praalwagens, een openingsconcert,  een waterspektakel langs de rivier La Siagne en een kindercarnaval. Redenen genoeg dus om tijdens de meest romantische maand van het jaar naar Mandelieu af te zakken!

Als je in die periode dan toch aan de Côte d’Azur vertoeft, sla dan meteen twee vliegen in een klap. Haal je feest plunje maar boven voor het Carnaval de Nice (11 februari – 25 februari 2017). De 133ste editie van dit carnaval staat in het teken van alle soorten energie. Bloemenstoeten en carnavalsoptochten wisselen elkaar af tijdens de 15-daagse feestelijkheden. Er zijn randanimaties met dansers en internationale artiesten. Het Carnaval de Nice is een totaalspektakel voor jong en oud.  

Je leest het, februari is het moment om Nice en Mandelieu in de winter te ontdekken. Geniet van het zachte klimaat, de blauwe lucht en het goede leven aan de Côte d’Azur!

Kamperen

Camping Côté Mer
Boulevard du Bon Puits 630
F-06210 Mandelieu-la-Napoule
Website

Camping Les Cigales
Avenue de la Mer
F-06120 Mandelieu-la-Napoule
Website

Camping Le Val Fleuri (14 km van Nice)
Chemin du Vallon des Vaux 139
F-06800 Cagnes-sur-Mer
Website

Camping La Rivière (20 km van Nice)
Chemin des Salles
F-06800 Cagnes-sur-Mer
Website
 

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist