Cultuur opsnuiven in Antwerpen

Het startschot van het nieuwe cultuurseizoen in Antwerpen wordt gegeven in het weekend van 27, 28 en 29 augustus. Deze allereerste editie van het Cultuurweekend hoopt jong en oud aan te trekken om samen de heropening van de cultuursector te vieren.

Meer dan 100 cultuurspelers zetten het hele weekend lang hun deuren wagenwijd open. Zowel binnen als buiten kunnen bezoekers genieten van een voorproefje van het nieuwe cultuurseizoen.

Op de drie centrale pleinen in Antwerpen (de Groenplaats, het Operaplein en de Leopold de Waelplaats) kan je genieten van muziek, theater, woordkunst, musical, comedy, ...  Opera Ballet Vlaanderen, dansstudio Arabesque en het Bachfestival bieden dan weer een unieke kijk achter de schermen. Het publiek mag enkele repetities bijwonen en meemaken hoe een productie vorm krijgt. 

Aanstormend jong talent wordt in de kijker gezet, en de allerkleinsten kunnen zich amuseren in Cinema Cartoon, meedoen met een schattenjacht in AMUZ of een bodypercussieworkshop volgen in de Konining Elisabethzaal.

Info en programma

ontdek.antwerpen.be/thema/cultuur/cultuurweekend

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist