D-day Festival Normandy

Op 6 juni 2019 wordt in Normandië de 75ste herdenking van de Invasie en de Slag om Normandië gevierd. En niet alleen die dag. Het D-Day Festival Normandy viert 3 weken lang — van 25 met tot 16 juni — de herwonnen vrijheid met allerlei evenementen, herdenkingen en tentoonstellingen. Een mooie gelegenheid om Normandië te (her)ontdekken.

Het hoogtepunt van de feestelijkheden vindt plaats op 6 juni, beter bekend als D-Day. In 1944 vielen de geallieerden op die dag de zwaar verdedigde kust van Normandië in Frankrijk aan. Ze braken door de Duitse verdediging en wisten vaste voet te krijgen in vijandelijk gebied. Deze veldslag gaat te boek als een van de meest beslissende in de wereldgeschiedenis.

O.a. op het programma van D-Day Festival Normandy:

  • Daks over Normandië zal het luchtruim boven het Verenigd Koninkrijk, Normandië en Frankrijk vullen met Douglas DC-3 / C-47 Dakota’s en honderden parachutisten. Op 5 juni zullen de Dakota’s over het kanaal vliegen om de parachutisten te droppen op de historische dropzones in Normandië. 
  • Vier schepen die ingezet zijn tijdens D-Day op 6 juni 1944 liggen tijdens de herdenkingen van D-Day aangemeerd in Caen: HDML 1387 ‘HMS Medusa’, het reddingsvaartuig HSL 102, kanonneerboot MGB 81 en de torpedoboot MTB 102 ‘RASC Vimy’
  • Op 4 en 5 juni zal de tweede editie plaatsvinden van het Vredesforum van Normandië: een ontmoetingsplek om ideeën uit te wisselen over de actuele spanningen in de wereld. 

Klik hier voor de volledige programmabrochure.

 

Kamperen

Via deze link vind je alle 687 campings en camperplaatsen in Normandië gegroepeerd. Het zal niet eenvoudig zijn nog een plekje te vinden tijdens deze bevrijdingsfeesten.

 

(foto: © S. Frères)

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist