Daktent opzetten wordt fluitje van een cent

Vorig jaar stelde Dometic op het Caravansalon in Düsseldorf zijn nieuwste daktent voor: de Dometic TRT120E. Na een uitgebreide testfase en een eerste introductie op de Australische markt, is de daktent nu ook verkrijgbaar op de Europese markt.

Het belangrijkste voordeel van de nieuwe daktent is toch wel het opzetgemak. Met een simpele druk op de knop van de meegeleverde afstandsbediening klapt de tent in enkele minuten tijd open of dicht. De enige manuele handeling die van jou verwacht wordt, is het dekzeil verwijderen en de tent op een 12V-krachtbron aansluiten. Perfect dus voor kampeerders die liefst zo snel mogelijk geïnstalleerd willen zijn. 

De Dometic TRT120E is gericht op avontuurlijk ingestelde kampeerders die graag op outdoorexcursies trekken met een stevige 4x4-wagen. Dankzij het robuuste ontwerp, met een duurzame, waterafstotende PVC-tenthoes en dubbel dak dat voor een betere isolatie en bescherming zorgt, is de daktent voorzien op alle weersomstandigheden, overal ter wereld. De dubbellaagse ramen met geïntegreerde horren zorgen voor voldoende verluchting, terwijl insecten buitengehouden worden. 

De tent meet 218 op 132 cm en is 115 cm hoog. Er is plaats voor twee personen, die op een geïntegreerde schuimrubbermatras van vijf centimeter comfortabel hun lichaam te slapen kunnen leggen. De tent heeft een netto gewicht van 58,92 kg en een lichte, telescopische aluminium ladder wordt meegeleverd. 

De tent torst een prijskaartje van € 2.299 en is beschikbaar bij outdoorshops en online

 

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist