De buurtcamping voor sociale cohesie

De gezellige sfeer van de camping naar onze eigen buurten brengen, dat wou de organisatie van De Buurtcamping in Nederland graag. Een omgeving waar mensen elkaar groeten, een handje toesteken waar dat nodig is, en waar sociale klasse niet van belang is. Drie dagen lang kamperen in het park om de hoek, met dezelfde buren die je anders gewoon zou voorbijlopen op straat.

Op de buurtcamping is iedereen gelijk, economische segregatie krijgt er geen kans. Wie een betalende kampeerplek reserveert, kan er meteen ook één extra betalen voor een gezin dat het minder breed heeft, of doneren voor kampeerspullen. Zo krijgt iedereen de kans om deel te nemen. En als iedereen in een tent slaapt, kan je de grootte van je huis of auto niet vergelijken.

Het verlangen naar meer sociale cohesie is er wel. Waar er vorig jaar 20 buurtcampings waren, zijn er nu al 37 voor de zomer van 2019! Lokale organisatietalenten nemen met veel plezier dit project op zich, en proberen er zoveel mogelijk buurtbewoners bij te betrekken, bijvoorbeeld door flyers uit te delen bij de voedselbanken.

Wie zet dit op poten in eigen land?

 

Meer info over De Buurtcamping.

 

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist