De Kemping op Eén

Niets is zo sociaal als samen op een camping zitten. Of je het nu wilt of niet, samen kamperen zorgt gegarandeerd voor een gevoel van verbondenheid. Ook een camping oprichten, vereist samenwerking en solidariteit. Dat zie je terug in het nieuwe programma De Kemping, dat momenteel wordt uitgezonden op Eén.

Sociaal project

Tijs Vanneste, beter bekend als zanger Van Echelpoel, is naast zanger ook jongerenbegeleider, en neemt je met z’n sappig Kempisch accent mee in het wel en wee van de nieuwe camping. Hij schakelt negen werkzoekende jongvolwassenen in, die op twee maanden tijd de camping uit de grond stampen. De tijdelijke camping is er eentje met een missie. De jongeren die er werken krijgen namelijk een arbeidscontract en een loon, en verdere begeleiding. Het is een sociaal project van vzw De Kemping, dat als doel heeft om kwetsbare en werkzoekende mensen een werkervaringstraject aan te bieden zodat ze hun kansen op het vinden van een job kunnen vergroten.

Hartverwarmend

Tijdens het programma, dat werd opgenomen in de zomer van 2020, wordt de opbouw van de camping gecombineert met de levensverhalen en portretten van de negen jongeren. Het mag duidelijk zijn dat de opstart van een camping moeilijke, emotionele, maar ook zeer mooie momenten met zich meebrengt. Het zware Kempische dialect van Tijs Vanneste moet je er wel bijnemen, maar die ongedwongenheid is net wat het programma zo uniek en hartverwarmend maakt.

De Kemping, iedere donderdag, tot 3 juni, om 20u35 op Eén.

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist