De trash traveler houdt het proper

Wie dichtbij de natuur leeft, houdt ze vanzelfsprekend liefst proper. Een Duitse kampeerder en moleculair bioloog, die zichzelf ‘the trash traveler’ noemt, houdt op Instagram een logboek bij over zijn project om de natuur om zich heen schoon te houden, één flesje, peukje of zakje per keer.

De trash traveler woonde al even in zijn campervan, en stoorde zich onderweg vaak aan de enorme hoeveelheden plastic die passanten in zijn ‘woonkamer’ (oftewel de natuur) achterlieten. Op 2 september 2019 vertrok hij op roadtrip naar Lissabon, en startte zijn kleinschalige project. Het plan is eenvoudig: elke dag raapt hij een halfuur lang afval op. De resultaten houdt hij bij op zijn instagrampagina, en die zijn indrukwekkender dan je zou verwachten. Op sommige dagen loopt het gewicht van zijn raapsels op tot 14,4 kg of zelfs meer! In totaal heeft hij al zo’n 380 kg afval uit de natuur verwijderd.

Bijna dagelijks worden zijn volgers getrakteerd op een foto van zijn vangst, een video, en een kort liedje over zijn favoriete onderwerp. Om te categoriseren onder de kampeerders die ons inspireren!

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist