Düsseldorf breekt eigen records

Caravan Salon Düsseldorf bestaat reeds meer dan zestig jaar. Omwille van de coronapandemie heeft de beurs een paar keer niet plaatsgevonden, maar nu zijn ze terug van weggeweest en hoe. Voor het eerst in al die jaren huist de beurs meer dan 700 standen. Liefst 736 exposanten uit 34 verschillende landen zijn van 27 augustus tot en met 4 september 2022 aanwezig.

Met 736 exposanten is het Caravan Salon Düsseldorf de grootste beurs voor mobiele vrije tijd. Niet alleen het aantal exposanten swingt de pan uit, maar de beurs vindt dit jaar ook plaats in wel zestien beurshallen. Ook dat is een unicum. Bezoekers kunnen hun bezoek gelukkig op voorhand voorbereiden. Op www.caravan-salon.com vind je een interactieve hallenplattegrond om je tour uit te stippelen. Daarnaast vind je daar de exposanten- en productendatabank en de ‘My Organizer’-functie.

Tijdens de beurs vinden er ook een heleboel tentoonstellingen plaats. Zo is er op het buitenterrein tussen hal 5 en 9 de ‘Abenteuer Selbstausbau’ of het doe-het-zelfbouwavontuur. Daar leer je praktische tips om reismobielen om- of uit te bouwen.

In hal 7 kan je luisteren naar de Starter Welt, waar ze aan nieuwkomers praktische info geven over reisroutes, wettelijke bepalingen, waar je op moet letten als je een camper of caravan huurt of koopt en de voorbereiding van je voertuig voor je op reis vertrekt. Wil je een land verder ontdekken met de fiets? Dan kan je in hal 15 terecht voor het e-bikeparcours. Op het buitenterrein voor hal 15 mag je op een afgescheiden terrein e-bikes, e-scooters en eco-movers uitproberen.

Ben je op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming? Kom dan zeker eens luisteren in hal 3, waar ‘Travel & Nature’ plaatsvindt. Laat je inspireren door verschillende landen niet alleen dichtbij, maar ook naar verre oorden. Op het eventpodium ‘Travel & Nature Connected’ kan je informatie inwinnen over uitrusting, sport en bestemmingen. Je kan er ook luisteren naar verhalen van experten, bloggers, YouTubers en Instagram-experts die over hun spannende en avontuurlijke campertochten vertellen. Ben je geïnteresseerd in een lezing, maar kan je er niet bij zijn? Geen enkel probleem, want de organisatoren hebben aan alles gedacht. Via de livestream op de website en sociale media kan je de lezing volgen alsof je ter plekke aanwezig bent.

Praktische info

Bezoekadres

Messe Düsseldorf GmbH
Messeplatz, D-40474 Düsseldorf
T +49 211 45 60 01
www.caravan-salon.de

Locatie

Beursterrein Messe Düsseldorf.
Hallen 1, 3 tot 7, 7a, 9 tot en met 17 en het buitenterrein.

Openingstijden

Vakbezoekdag 26 augustus 2022: 10 tot 18 u.
Zaterdag 27 augustus 2022 tot en met zondag 4 september 2022: 10 tot 18 u.

Tickets

Voor een dagticket betaal je als volwassene tijdens de week € 16 en in het weekend € 18. Voor kinderen (6 – 12 jaar) betaal je tijdens de week € 6 en in het weekend € 8. Van maandag tot vrijdag bieden we een namiddagticket ( van 14 u tot 18 u) aan voor € 10. Voor de Preview Day betalen volwassen € 35 en voor kinderen betaal je € 8. Wie zich lid maakt van de Caravan Salon Düsseldorf Club geniet van verschillende kortingen. Meer info vind je op www.caravan-salon-club.de en tickets kan je kopen op https://shop.messe-duesseldorf.de.
Hotline
+49 211 4560-7600

Bereikbaarheid

Vanuit Brussel rijden de Thalys en ICE in 2,5 uur naar Düsseldorf Hauptbahnhof. Vanaf daar neem je de U-Bahn 78 die je rechtstreeks naar Ingang Noord brengt. Het toegangsticket voor de beurs geldt niet meer als gratis vervoersbewijs. Je kan OV-tickets boeken via de website: www.mehr-rheinbahn.de/eezy_en/
Meer info voor de trein vind je op www.b-europe.com/NL/kopen/belgiantrain#TravelWish

Kamperen

Dit jaar is er de Caravan-Center, een reusachtige camperplaats met 3.500 staplaatsen. Van 22 augustus tot en met 5 september is het terrein geopend. Voor een overnachting voor twee personen met eigen camper of caravan betaal je € 20. Leden van de Caravan Salon Club betalen € 18. Na afloop van de beursdag kan je samen met vrienden het kampeergevoel compleet maken. Het is wel aangeraden om je plek op voorhand te reserveren. Meer info vind je op www.caravan-salon.de/caravan_center.

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist