Een blik in de kookpotten van de kampeerder

Volgens een onderzoek van vakantieaanbieder Vacanceselect koken we op camping … ongeveer hetzelfde als thuis. Vlees of vis met groenten en pasta of aardappelen, dat blijft de hoofdmoot van onze maaltijd. Gerechten waarrond een iets exotischer sfeertje hangt, zoals escargots, foie gras of casu marzu (rotte schapenkaas), zijn wel typische lokale delicatessen, maar meer dan 90% van de kampeerders houden ze liever op een veilige afstand van hun bord.

Afgezien van de ingrediëntenlijst zijn we echter niet bang om onze dagelijkse gewoonten thuis achter te laten. Op camping wordt de helft van de maaltijden door de mannen bereid, waar thuis bij meer dan driekwart de vrouw chef-kok is. Ook wordt al vaker eens de barbecue aangestoken.

Op financieel vlak laten we de riem al eens wat losser en durven we meer geld uitgeven aan onze dagelijkse voeding. Meer dan de helft van de kampeerders gaat op vakantie drie tot vier keer per week uit eten, en 18% zelfs vijf tot zes keer per week.

 

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist