Hyundai Ioniq 5 verkozen tot Caravantrekker van het Jaar

De Hyundai Ioniq 5 mag zich Caravantrekker van het Jaar noemen. De wagen is door de Nederlandse automobielvereniging ANWB verkozen om de titel een jaar lang te dragen. 

ANWB wilt met de verkiezing aantonen dat plug-inhybride auto's en elektrische voertuigen prima kunnen functioneren als caravantrekker. De vereniging testte drie plug-inhybride wagens en drie volledig elektrische auto's: de Hyundai Ioniq 5 77kW AWD, de Kia Sportage 1.6 T-GDi, de Volvo XC40 Recharge Pure, de Lynck&Co 01, de Peugeot 308 Hybrid 225 en de Ssang Yong Korando e-Motion. De vloot werd beoordeeld op basis van de volgende parameters: wegligging, prestaties, comfort, bediening, binnenruimte, exterieur en algemene ervaring. De Hyundai Ioniq 5 behaalde op alle parameters een 5 op 5. 

De jury was onder de indruk van de Hyundai Ioniq 5 en prees enkele slimme toepassingen die voor caravaneigenaars enorm handig zijn, zoals het vehicle-to-loadsysteem, waardoor je de autoaccu kunt gebruiken voor stroom in de caravan. Het voertuig houdt ook rekening met het gewicht van de caravan om de actieradius te bepalen. Dankzij een DC-lader voor snelladen hoef je niet te lang wachten op een opgeladen batterij. De Ioniq 5 werd verder nog geprezen voor de lage en brede bouw en zijn gunstig zwaartepunt. Dat komt de stabiliteit van het voertuig ten goede. Bij acceleratie wordt de kracht van de Hyundai mooi gedoseerd, wat zorgt voor een vloeiende rijervaring. Ook de dodehoekcamera's zijn een ideale toevoeging. 

Benieuwd naar de evaluatie van de andere geteste auto's? Je kan de informatie terugvinden op de website van ANWB.

 

 

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist