Elektrische VW-camperbus

Flowcamper slaat de handen in elkaar met de start-up Naext en bouwt een afgedankte VW-camperbus om tot een elektrische camperbus. De Flowcamper Frieda Volt is geboren.

Het idee is simpel: vervang de verbrandingsmotor door een elektromotor en plaats een accu onder het voertuig. Om het idee uit te voeren doet Flowcamper beroep op Naext, een Duitse start-up die bedrijfswagens en multivans met een benzine- of dieselmotor voorziet van een elektromotor. Onderaan het voertuig wordt een accu van 70 kWh geplaatst. De actieradius van de e-camper bedraagt ongeveer 300 km. Grote afstanden zal je er dus niet mee kunnen afleggen, maar voor kampeerders die rustig reizen en genoeg tijd hebben om op te laden, is het een goede optie. Om voldoende stroom te kunnen voorzien, onderzoekt Flowcamper ook de mogelijkheid om zonnepanelen op het dak te plaatsen.

Meer details over de specificaties van de Frieda Volt zijn voorlopig nog niet bekend. Wel kan je al een idee krijgen van de opzet via enkele foto's. Flowcamper liet ook al los dat de prijs in Duitsland tussen de € 55.000 en € 65.000 zal liggen.

Bekijk enkele foto's en video's

Naar de Flowcamper-website.

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist