FICC-rally in het land van de rijzende zon

“Onze 50ste verjaardag, die vieren we in stijl”, moet de Japan Auto Camping Federation (JAC) gedacht hebben. Het wist de 89ste FICC-rally naar Japan aan te trekken en wordt daarmee gastgever voor kampeerders uit alle hoeken van de wereld. De JAC is in 2019 overigens niet aan haar proefstuk toe, want ook in 1983 en 1994 werden er Japanse wereldrally’s georganiseerd.

Ten-ei Village ligt op ongeveer 200 km ten noorden van Tokyo en is een ruraal gebied met een uitgebreid gamma landbouwproducten, vooral rijst en fruit, en niet te vergeten een belangrijke productie van sake.

Ten-ei ligt aan het Hatoriko stuwmeer. De omgeving van Hatoriko Kogen, vrij vertaald het plateau van Hatoriko, wordt als de mooiste van Japan omschreven. Het is bij uitstek een gebied voor outdooractiviteiten. Er zijn heel wat wandelwegen, tennisterreinen, golfterreinen, skipistes, visgelegenheid en nog veel meer. Het centrum van de rally is het Hatoriko Highland Community Center. In de nabije omgeving zijn er twee campings beschikbaar voor de rally-deelnemers. Verder zijn er ook 10 B&B’s vlakbij het terrein.

Japan belooft ons tijdens de rally een veelvoud aan traditionele en culturele evenementen, net als wijn- en etenproeverijen, kennismaking met ‘locals’, een kookwedstrijd en niet te vergeten een ‘Sake party’. Daarnaast zijn er vijf busexcursies voorzien, telkens met lunch inbegrepen. Daarover lees je meer in Kampeertoerist maart.

Wanneer

28 september tot 6 oktober 2019.
Er zijn verschillende post-rally's voorzien. 

Inschrijven

Het voordeligste tarief  geldt tot 1 juni 2019. Voor deze rally kan je enkel rechtstreeks inschrijven via de website van de rally en met een credit card. Breng wel VKT op de hoogte via ben@vkt.be zodat we weten wie er zal zijn.

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist