Ga jij reglementair de weg op?

Op 25 april organiseerde de Federale Wegpolitie een weegactie in Jabbeke voor caravan- en motorhomebezitters. Iets minder dan 70 voertuigen gingen op de weegschaal staan. Wat bleek? 23,1% van de voertuigen was in overtreding op de maximaal toegelaten massa. Geen goed resultaat … Jammer genoeg zou het werkelijke percentage zelfs nog hoger liggen, rond de 50%, aangezien niet alle voertuigen in een vakantieconfiguratie, en dus met extra gewicht, aanwezig waren.

Het is voor caravan- en motorhomebezitters soms moeilijk in te schatten hoeveel extra gewicht je moet bijrekenen. Uit feedback van de bestuurders bleek ook dat velen bij de aankoop van hun kampeervoertuig niet juist of onvoldoende geïnformeerd worden over het gewicht. Extra opties op of aan de wagen, zoals een luifel, een schotelantenne of een extra woonbatterij, verlagen drastisch het nuttig laadvermogen. Reken daarbij nog een vakantieconfiguratie met een gevulde watertank, een gasfles, eventueel fietsen en extra passagiers bij … Dat telt allemaal snel op!

Is jouw kampeervoertuig reglementair?

VKT organiseert op zaterdag 12 en zondag 13 juni een weegactie in Antwerpen. Ook kan je gratis sessies volgen om je rijvaardigheid met de motorhome of trekauto en caravan aan te scherpen en op te frissen. Zo kan iedereen veilig en reglementair de weg op.

Info

Wanneer?
Zaterdag 12 en zondag 13 juni 2021, van 10 tot 17 u

Waar?
Havenhuis Antwerpen
Zaha Hadidplein 1, 2030 Antwerpen
gps: N 51°14'25.7", O 4°24'27.1"

Wie?
Iedereen welkom. Deelname is gratis voor VKT-leden, niet-leden betalen € 5 administratiekosten.

Meebrengen?

  • eigen motorhome of gespan met opzetspiegels, geladen voor de weging
  • boorddocumenten van auto en caravan of motorhome
  • Certificaat van Overeenstemming (CVO of COC) voor voertuigen gebouwd na 1997
  • Identificatieverslag voor lichte vrachtauto’s

Inschrijven?
Om het lesgeven vlot te laten verlopen, wordt gelijktijdig met verschillende instructieteams gewerkt. Reserveren vooraf is niet mogelijk. Inschrijven kan enkel ter plaatse.

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist