Google Maps met COVID-19-kleurcodes

Meer dan een miljard reizigers doen een beroep op de Google Maps app om hun route te plannen van punt A naar punt B. Naast kaarten voor het openbaar vervoer, verkeersdrukte, fietsroutes en 3D-beelden zal er voortaan in Google Maps ook een COVID-19-optie zijn met informatie over coronabesmettingen per gebied.

De besmettingscijfers per 100.000 inwoners zijn afkomstig van o.a. de John Hopkins-universiteit, de krant The New York Times, Wikipedia en gezondheidsorganisaties – zoals de WHO, ministeries van Volksgezondheid, lokale gezondheidsinstanties en ziekenhuizen – in de 220 landen waar Google Maps ondersteund wordt, en laat coronadata zien per provincie, gemeente en stad.

Hoe werkt het?

Bij het openen van Google Maps, klik je op ‘Kaartlagen’ rechts in het scherm onder het profielicoon, waar dan ‘COVID-19 Info’ komt te staan. Je ziet dan een zevendaags gemiddelde van nieuwe COVID-gevallen per 100.000 mensen voor het gebied van de kaart waarnaar je kijkt, en een label dat aangeeft of de gevallen omhoog of omlaag gaan.

Hoewel het tegenwoordig alsmaar ingewikkelder lijkt te worden, hoopt Google dat deze nieuwe Maps-functies de reizigers zullen helpen om zo veilig en efficiënt mogelijk te komen waar ze moeten zijn. De COVID-laag begint deze week wereldwijd uit te rollen op Android en iOS.

 

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist