Gouda bij kaarslicht

Nee, niet Gouda bij KAASlicht! De rest van het jaar mag in de stad de beroemde kaas wel in de schijnwerpers staan, maar op 15 december doven de straat- en winkelverlichting, en worden de lampjes in de reusachtige kerstboom aan het middeleeuwse stadhuis ontstoken. Die avond is het enige licht in de historische binnenstad afkomstig van die kerstboom en van duizenden kaarsen achter vensterramen. Onder de verlichte boom verzamelen duizenden mensen om samen kerstliedjes te zingen.

Geen spectaculaire reuzenraden of flitsende attracties op de lichtjesavond, wel een intieme, gezellige kerstsfeer. Op elke straathoek worden verhalen verteld, muziek gespeeld, straattoneel of poppenkast opgevoerd en doorheen de stad loopt een ganzenhoeder.

Met je motorhome kan je terecht op de parking Klein Amerika, vlakbij het centrum van Gouda. Wees wel op tijd, de 30 plaatsen kunnen snel vollopen! Met de caravan kan je op 7 km van het centrum terecht in recreatiepark De Kooi.

Vanop de camping bereik je het stadscentrum met de bus. Enkel op vrijdag 15 december kan je voor € 4 een dagticket bestellen waarmee je onbeperkt het openbaar vervoer mag gebruiken in de regio Duin- en Bollenstreek, Leiden, Rijnstreek en Midden-Holland.

Op de website vind je alle informatie, van het volledige programma tot liedjesteksten voor de samenzang onder de kerstboom.

 

Overnachten

Motorhomeplaats Klein Amerika
Fluwelensingel 27
NL-2805 CB Gouda

Recreatiepark De Kooi
Benedenkerkseweg 68
NL-2821 LD Stolwijk

 

 

Foto: Remco Gielen

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist