Kamperen in de Kempen

Een positief puntje aan de hele coronapandemie is toch wel de populariteit van het kamperen. Meer mensen hebben de vrijheid, die een kampeerreis met zich meebrengt, ontdekt en tegelijkertijd waren vakanties en weekendjes in eigen land een goede oplossing om er toch nog eventjes tussenuit te gaan. Ook in de Kempen is die trend goed merkbaar. 

Kamperen in de Kempen is populair. Dat zegt de vzw Kempen Campings, de vereniging van Kempense uitbaters, in een artikel in het Gazet van Antwerpen. De voorbije twee jaar zagen ze in de streek een verdubbeling van het aantal overnachtingen. Volgens het artikel heeft echter niet alleen corona haar stempel gedrukt, maar zijn er ook een aantal jonge ondernemers die een frisse wind door de campings doen waaien. Dat komt deels door de beslissing van de provincie, die met een kampeerpact kamperen in de Kempen een boost wilt geven. Er wordt gewerkt aan een verbetering van het aanbod, er zal steun voorzien worden voor innovatie en er staat een gedigitaliseerd reservatiesysteem op het programma. Kortom, de streek zet volop in om kampeerders naar de Kempen te lokken. 

Onze redacteur Chris ontdekte onlangs trouwens een deel van de Antwerpse Kempen. De troeven van en de kampeermogelijkheden in Turnhout en omgeving lees je in Kampeertoerist mei.

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist