Kartonnen camper voor straatkatten

Koning van Youtube, maar tevreden met een nederig onderkomen. Spaanse katten worden door Volkswagen verwend met hun favoriete speelgoed en grootste obsessie: een kartonnen doos. De doos in kwestie heet Camper Cat, en met zijn design van een VW California belooft hij 100% plezier, spel en loskoppeling van de dagelijkse sleur. Het interieur is uiterst comfortabel, zonder stoelen, zonder stuur, maar met veel plaats om te liggen.

De Camper Cat is echter niet te koop voor je geliefde huiskat. Er is een campagne aan verbonden om diegenen te helpen die écht een schuilplaats nodig hebben, de straatkatten. Zeker in Spanje zijn dat er erg veel, en tijdens de wintermaanden verschuilen ze zich vaak onder auto’s om zich aan de motor te verwarmen, een gevaarlijk onderkomen. Speciaal voor hen zijn er tijdens de koude maanden honderden dozen verspreid op veilige plaatsen. Met de dozen, en de bijbehorende website en video, wordt ook adoptie gepromoot. Elk gezin dat een straatkat in huis neemt, krijgt een doos cadeau.

De campagne loopt enkel in Spanje, maar de video spreekt voor zich. Vertederende pluizige kattensnoetjes spreken elke taal. Kan je niet adopteren, maar wil je ook iets doen voor straatkatten? Tik dan enkele keren op de motorkap voor je je auto start, zodat ze voldoende tijd hebben om de veiligheid op te zoeken.

Bekijk de video hier.

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist