Literair toerisme in de Tuinen van Colette

In oktober 2018 in Kampeertoerist, in januari 2019 in de cinemazalen: literair fenomeen Colette is de laatste tijd terug onder de aandacht van het grote publiek gekomen. Zoals de belevenissen van haar populaire personage Claudine in het begin van de 20ste eeuw een schokgolf door Parijs stuurden, is het nu Colettes eigen onconventionele levensverhaal dat de aandacht van het publiek vasthoudt
De rol wordt vertolkt door Keira Knightley, en in de film volg je de evolutie van een jong meisje van het platteland, wiens verhalen onder de naam van haar echtgenoot werden gepubliceerd, tot de rebelse vrouw die haar eigen stem vond, en letterlijk de broek droeg in een tijd toen dat nog bij wet verboden was voor vrouwen.
Wie zich nog verder wil onderdompelen in de wereld van Colette, grijpt graag terug naar Kampeertoerist oktober, waar redacteur Kris Van der Stockt je meeneemt naar het kasteel waar ze een tiental jaar woonde, en dan vooral de omliggende tuinen, die openstaan voor bezoekers. Tegen een cipres geleund, omgeven door de geur van lavendel, Colettes avonturen van Claudine – of haar gevierde roman ‘Gigi’ – lezen … bestaat er een mooier eerbetoon?

Les Jardins de Colette
D152 - La Chassagne
F-19240 Varetz
www.lesjardinsdecolette.com

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist