Lyseo Gallery valt in de prijzen

Onder het motto 'Rij klein - leef groot' ontwierp Bürsnter haar Lyseo Gallery, een innovatieve halfintegraal met opblaasbaar gepatenteerd Gallery Roof. Die innovativiteit werd beloond met een German Design Award 2022.

De Lyseo Gallery is een unieke camper, waar in Kampeertoerist 07/08 ook al een kort stukje over verscheen. In de eerste plaats werd het voertuig enkel geproduceerd als showauto, maar de combinatie van een halfintegraal en alkoof spreekt duidelijk veel mensen aan. Het dak wordt opgeblazen door middel van een luchtcompressor en speciaal ontwikkelde luchtkamertechnologie. Het resultaat is een extra verdieping met woon- en slaapgelegenheid. Met een totale hoogte van 3,70 m biedt hij een pak meer leefruimte dan de klassieke alkoof. De opblaaswanden isoleren goed, zijn stevig en een druksensor garandeert dat die stevigheid behouden wordt. Ben je onderweg? Dan klap je het dak weer dicht en zorgt het gestroomlijnde, aerodynamische silhouet ervoor dat je zuiniger rijdt dan vergelijkbare alkoofcampers. Ook het interieur, dat de 'feel-good'-lijn van Bürstner volgt, kreeg complimenten van de jury.

Bürstner zal de Lyseo Gallery voor het eerst voorstellen aan het publiek op CMT Stuttgart in januari 2022. Vanaf 2023 gaat het voertuig ook effectief in productie.

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist