Mobicar opnieuw afgelast

Vanuit Brussels Expo kwam onlangs opnieuw, voor het derde jaar op rij, het slechte nieuws dat de Mobicar-beurs waarschijnlijk wordt afgelast. Raar maar waar is de coronapandemie dit keer niet de boosdoener, maar voor een deel wel het succes van de sector. Dealers en fabrikanten hebben namelijk laten weten niet aanwezig te kunnen zijn, omdat ze eenvoudigweg geen voertuigen ter beschikking hebben om tentoon te stellen. 

De affiniteit voor kamperen in zijn totaliteit is er in Vlaanderen merkbaar op vooruit gegaan. De verkoopcijfers van motorhomes, caravans en vooral campervans zijn de hoogte ingegaan. Tot daar het goede nieuws. De toeleveringen van voertuigen staat namelijk onder druk, een gevolg van het productietekort van halfgeleiders (of chips). 

Fiat is daardoor zijn monopolie kwijtgeraakt en de diversiteit aan basisvoertuigen is een stuk groter geworden. Een merk zoals Ford, dat minder last heeft van de tekorten, ziet zijn potentieel vergroten. Toch staan heel wat kampeervoertuigen onafgewerkt te wachten op de juiste onderdelen. Koelkasten, cassettetoiletten, maar ook vensters ontbreken. Al die tekorten veroorzaken dus een spaak lopende productieketen en een grote onzekerheid wat prijzen aangaat. 

Die prijsonzekerheid, steeds duurder wordende brandstof en de verplichting om meer elektrisch te gaan rijden, werpen toch wel een schaduw over de toekomst van de kampeerwereld.

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist