Multitool beschermt Dethleffs-werknemers

Nadat voor de veiligheid van de arbeiders de Dethleffs-fabriek in Isny gesloten was, werd ze op 14 april opnieuw opgestart. Tijdens de periode dat de arbeiders thuis bleven, werd naarstig gebrainstormd over maatregelen voor een veilige werkomgeving, en vóór de werknemers terug in de fabriek verwelkomd werden, werden ze online bijgeschoold in het hygiënisch samenwerken met collega’s.

Het meest opvallende idee van het Dethleffs-bestuur is de ‘Coroni’, een nieuw stuk gereedschap dat uit houten platen gefreesd is, en dat dienstdoet als een soort verlengstuk voor je hand. Het is de bedoeling dat werknemers daarmee lichtschakelaars, raam- en deurklinken, knoppen en zelfs de microgolfoven bedienen. Een handig hulpmiddel om het overdragen van virussen te vermijden!

Verder zijn er ook maskers voor iedereen, geven voetafdrukken op de grond aan hoeveel afstand werknemers van elkaar moeten houden, en kunnen aan elke ingang de handen gewassen en gedesinfecteerd worden. De hygiënevoorschriften zijn af te lezen van plakkaten die in de productiehal hangen. Impressionant detail: het gaat niet om 1, maar om 32 plakkaten, omdat er mensen van maar liefst 33 verschillende nationaliteiten werken!

De kantine en de showroom blijven voorlopig gesloten, maar bestelde caravans en motorhomes worden dankzij grondig denkwerk en werklustige arbeiders opnieuw geproduceerd!

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist