Natuurcampings tegen dierenverwaarlozing

Elk jaar worden maar liefst 60.000 honden en katten achtergelaten tijdens de vakantieperiodes. Wat te doen wanneer hotels en campings geen huisdieren toelaten? Een geschikte dierenoppas vinden is niet altijd mogelijk. Het lijkt misschien dat er slechts twee slechte opties zijn: afzien van je vakantie of je huisdier achterlaten? Maar dat is helemaal niet zo!

In Frankrijk worden elk uur maar liefst 12 honden op straat achtergelaten. 60% van dit soort dierenmishandeling gebeurt tijdens de zomer, terwijl het aantal Franse adopties met 15% is gedaald sinds januari 2018. 27 van het 50-tal natuurcampings van de keten Sites & Paysages engageren zich de komende 2 maanden voor een beter lot voor deze huisdieren: zij voeren een dubbele campagne vóór adoptie en tégen het achterlaten van dieren.

De campagne gaat mede uit van Club Oscar/The Pet Friendly Trophies. Ze wil de toeristische aanbieders in Frankrijk die écht diervriendelijk zijn extra in de schijnwerpers zetten, zij die niet enkel dieren in het gezelschap van hun baasjes welkom heten, maar die zich ook actief engageren om adoptie aan te bevelen en achterlating af te keuren.

Tussen 2 juni en 2 september storten de 27 campings van Sites & Paysages daarom voor elk dierenforfait dat ze ontvangen € 1 door naar l’Arche des Associations. De opbrengst van deze actie, zal de dierenwelzijnsorganisatie zowel investeren in de basisbehoeften van de achtergelaten dieren, als in het sneller vinden van een nieuwe liefdevolle thuis. Zo wil men een einde maken aan de eeuwige helse spiraal: ‘Een hond’ betekent ‘Vakantiebeperkingen’ betekent ‘Achterlating’.

Ook alle klanten van de 20 deelnemende campings worden opgeroepen om ‘ambassadeur’ te zijn van deze campagne en ‘diervriendelijke selfies’ te verspreiden via sociale media. Zo getuigen zij zelf – voor die 45 % die aangeeft moeilijk een Frans vakantieadres te vinden waar de hond mee naartoe mag – dat vakantie vieren in Frankrijk samen met je favoriete viervoeter perfect mogelijk is.

De campingketen Sites en Paysages hoopt met deze campagne enkele honderden euros te verzamelen t.v.v. l’Arche des Associations. Een mooi engagement in het teken van beter samenleven met respect voor elkaar en het milieu.

 

 

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist