Nieuwe ontwikkelingen op tolwegen

Trouwe lezers van Kampeertoerist weten dat ze in het juninummer het vertrouwde toltarievendossier kunnen verwachten. Jaar na jaar staan daar alle tarieven en betaalmethodes in gebundeld, zodat je goed voorbereid op reis vertrekt. Ook dit jaar weer iets om naar uit te kijken! Nu al een voorproefje, zodat ook VKT-leden die in het voorjaar reizen goed geïnformeerd zijn.

De tol op de Franse snelwegen kan een stevige hap uit je reisbudget nemen. Over die prijs valt helaas niet te onderhandelen, maar over je route wel! De geüpdatete lijst 2019 van de belangrijkste Franse tolwegen en -tunnels helpt je op weg om je reiskosten op voorhand te plannen. VKT-leden vinden hem op het ledenluik van deze website.

Wie wat verder reist, naar Bulgarije, zal daar ontdekken dat het oude tolvignet, dat aan je voorruit kleefde, vervangen is door een digitaal vignet. Daardoor loopt het verkeer een stuk vlotter. Een digitaal vignet koop je aan de grensovergangen aan een automaat of online, en is enkel elektronisch te betalen, niet langer met cash. Ook nieuw is het weekendvignet. Een geldigheidsduur van een jaar, drie maanden, één maand en een week waren al verkrijgbaar, nu komt er ook deze voordelige optie voor weekendreizigers bij. Behalve motorfietsen moeten alle gemotoriseerde voertuigen van zo’n vignet voorzien zijn om er de nationale wegen op te mogen.

Om het Bulgaarse tolvignet te bestellen: surf naar www.bgtoll.bg en kies voor de Engelse of Duitse taal vooraleer naar de webshop te gaan.

De lijst van tolwegen in Frankrijk vind je hier.

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist