Nostalgie met de VW Type 20 Concept Van

Velen onder ons hebben mooie herinneringen aan de originele VW-busjes die sinds de jaren vijftig her en der op onze wegen te vinden zijn. Zo ook onze ondervoorzitter Ben Van den Bossche, die met een VW T1-busje en een hoop vrienden VKT-kamp na VKT-kamp afstruinde. Op de foto kan je hem en enkele oud-VKT’ers misschien wel nog herkennen.

Wie met weemoed terugkijkt op die tijd van weleer, kan nu zijn hart ophalen aan de nieuwste versie van het VW-busje: de Type 20 Concept Van. De Type 20 is gebaseerd op de VW T2, beter gekend als ‘Transporter’ of ‘Kombi’ in onze contreien. Hoewel de buitenkant van de retrobus veel weg heeft van het origineel, is de binnenkant onherkenbaar veranderd. De Type 20 is namelijk elektrisch, en wordt ondersteund door een batterij van 10 kWh.

Maar de retrobus beschikt over nog meer troeven, want Volkswagen heeft allerlei nieuwe technologieën toegevoegd aan de Type 20. Biometrische identificatie – die ervoor zorgt dat de wagen je herkent en zijn deuren opent – en een ingebouwde digitale assistent maken van het busje een hypermoderne wagen, en ook de ‘Looking Glass II’, een holografische display, is een grote blikvanger. Al die indrukwekkende technologische snufjes zijn niet geinstalleerd voor de doorsnee kampeerder, maar met het specifieke doel om op te vallen. De Type 20 zal namelijk gebruikt worden als ‘eyecatcher’ op beurzen en tentoonstellingen.

Meer weten? In dit filmpje kan je een kijkje nemen binnenin de VW Type 20.

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist