Op tournee met Kip Panorama Shelter

Als corona ons één ding heeft gebracht, dan is het wel de collectieve verliefdheid op natuurlijke dichtbij-bestemmingen. In 2021 zet het Nederlandse Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) via tal van kunstprojecten, verrassende excursies, prikkelende ervaringen en tentoonstellingen de diversiteit van Het Nederlandse landschap vol in de spotlight, met als centraal thema Ode aan het Landschap.

Pure natuurbeleving

Stap naar buiten, laat je omarmen en beleef het met al je zintuigen … en zo kwamen ze bij NBTC dan ook uit op, ja wat dacht je, kamperen! NBTC zet deze lente en zomer haar Ode aan het Landschap extra kracht bij door met een unieke Kip Panorama Shelter-caravan te toeren door Nederland. Uit een bijzondere samenwerking met Kip Caravans en ontwerper Karel Bodegom, ontstond een conceptcaravan speciaal om de natuur “in ongekende vergezichten visueel naar binnen te laten komen”.

De Panorama Shelter

Met een volume van 12 m3 heeft de Panorama Shelter een ruim interieur dat is voorzien van alle gemakken, het heeft deels een eigen energievoorziening en een comfortabel verwarmingssysteem. Uitzonderlijk zijn de enorm grote ramen, geplaatst in alle wanden, de deur en het hefdak. Het speciaal gelaagde glas zorgt voor een bijzondere lichtinval en een panorama-uitzicht, hierdoor kan de gebruiker de natuur haarscherp waarnemen met het gevoel dat hij buiten is. Het hefdak met katoendoek zorgt voor een prettige ventilatie en laat de natuurlijke geluiden moeiteloos binnendringen. Speciaal maatwerk zorgt ervoor dat de binnentemperatuur vrij in het landschap dynamisch en energiebewust te regelen is.

Rondje Nederland

Vanaf mei zullen influencers met de Panorama Shelter de activiteiten van de zeven partners gaan bezoeken en er overnachten op exclusieve natuurlocaties. Wie weet kruist deze gepimpte Kip in 2021 je pad dus nog in de Achterhoek, Flevoland, Friesland, de Hollandse Waterlinies, Limburg, Noord-Holland of de Nationale Parken.

 

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist