Op virtuele museumtocht door Europa

Onze reisplannen zijn helemaal overhoop gehaald. Grenzen zijn gesloten, campings, restaurants en cafés zijn dicht. Maar dankzij het wereldwijde web hebben we vanuit onze luie zetel toch een blik op de wereld. Met Google Street View kan je al eens een kijkje nemen op je volgende bestemming, en zelfs een internationaal museumbezoek kan op het scherm.

Amsterdam

Als je het Rijksmuseum van onze noorderburen al eens eerder bezocht, neem dan nu rustig de tijd om je bezoek nog eens virtueel over te doen. Of bezoek aan de overkant van het Museumplein het Van Gogh Museum.

Parijs

De stad van het licht en de liefde ligt er in coronatijden misschien verlaten bij, maar Le Musée d’Art Moderne, het Louvre en het Musée d’Orsay zijn virtueel te bezoeken.

Londen

Londen is als cultureel centrum virtueel makkelijk en vlot te bezichtigen. In het British Museum duik je in de geschiedenis van de mensheid en ontdek je niet alleen kunst, maar ook religie en wereldconflicten door de tijden heen. Als kunst je dada is, bezoek dan zeker Tate Britain, je krijgt een chronologisch overzicht van de 16deeeuw tot nu.

Sint-Petersburg

De State Hermitage van Sint Petersburg is met zijn meer dan drie miljoen stuks waarschijnlijk het grootste museum en het is, gelukkig voor ons, virtueel te bezoeken. 

Vaticaanstad

In het hart van Rome in Vaticaanstad heb je voor kunstliefhebbers het belangrijke ‘Musei Vaticani’. Het herbergt een enorme collectie kunst, die door de eeuwen heen door de katholieke kerk ‘verzameld’ werd. 

Madrid

Als laatste in het rijtje surfen we naar het ‘Museo Reina Sofia’, het nationale museum van moderne kunst, een ware multimediale belevenis. 

 

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist