Preventieve weegacties kampeervoertuigen

Met de eerste zonnestralen komen ook de caravans en motorhomes opnieuw tevoorschijn uit hun stalling, maar zoals de glanzende covers in de tijdschriftenwinkel je vertellen: eerst moeten die winterkilo’s eraf! Voor je klaar bent om op vakantie te vertrekken, is het steeds verstandig om de belading van je motorhome of caravan nog eens goed onder de loep te nemen. Onze eerstvolgende VKT-weegactie met caravan- en motorhomerijlessen staat gepland voor 12 en 13 juni 2021, maar met je dringendste vragen en onzekerheden hoef je gelukkig niet tot dan te blijven zitten.

De Federale Wegpolitie organiseert op 25 april, van 9 to 16 u een preventieve weegactie in Jabbeke. Ze verkiest bestuurders goed te informeren en veilig op weg te zetten, boven ze meteen uit het verkeer te moeten halen voor een controle.

Een correcte belading is meer dan een cijfer op de weegschaal. Daarom krijg je er ook verduidelijking bij termen als nuttig laadvermogen, MTM, MTSM, aslasten, en nog veel meer. Ook andere vragen in verband met verkeerswetgeving leg je op de weegacties voor aan de experts ter zake. Vlaamse Kampeertoeristen stuurt een delegatie om je technische vragen te beantwoorden, en uitleg te geven over onze werking.

Hoe deelnemen? Laad je caravan of motorhome alsof je ermee op vakantie vertrekt, neem de nodige boorddocumenten (inschrijvingsbewijs, verzekeringsbewijs, keuringsbewijs en gelijkvormigheidsattest) mee. Om onnodige wachttijden te vermijden, graag vooraf aanmelden via T 050 36 67 50 of thierry.devuyssere@police.belgium.eu

 

Verkeerspost Jabbeke
25 april 2019 – 9 tot 16 u
Gemeneweidestraat 10
8490 Jabbeke

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist