Resultaten VKT-weegactie en rijlessen

Op de VKT-weegactie op 11 en 12 juni had een indrukwekkende één op drie caravans overgewicht, al is dat getal misschien niet helemaal representatief. Er waren namelijk veel minder caravans dan motorhomes op de weegactie aanwezig, en dan misschien enkel diegene waarvan geweten was dat ze met de grens van het toegestane flirtten. Toegegeven, overgewicht ga je sneller zien in een motorhome, maar een correcte belading is van levensbelang in caravans. Een verkeerde verdeling van het gewicht resulteert al snel in slingergedrag
van de aanhanger, en met die doodsangsten wil je je vakantie niet inzetten.
 
Bij de motorhomes kreeg één op tien motorhomes een rode kaart. De aanwezigen verzekerden ons dat hun voertuig ingeladen was zoals ze op reis vertrekken, dus de meesten hadden duidelijk al nagedacht over wat ze meenemen en wat ze beter thuislaten om zich reglementair op de openbare weg te begeven. 10% moet nog eens een grondige overweging maken.
 
Het probleem stelt zich overigens voornamelijk, maar niet enkel bij voertuigen met MTM tot 3,5 ton. Ook één bezitter van een motorhome met 4,25 ton MTM had zijn laadvermogen wat verkeerd ingeschat, en zal nog 110 kg moeten thuislaten.

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist