Stunt: Ford Ranger trekt 15 caravans

Op het Autosalon beleefde de nieuwe Ford Ranger zijn Belgische première. Zijn aankondiging was alvast een flinke klepper, en één die kampeerders niet onberoerd zal laten. In een video zien we hoe een ongeduldige autobestuurder zijn voorligger wil voorbijsteken, maar tot zijn verbazing merkt dat die niet één, niet twee, maar een treintje van wel vijftien caravans aan de trekhaak hangen heeft.
Hoe moeiteloos de pick-up het konvooi van 21 ton ook lijkt te trekken, stuntman van dienst Paul Swift, sommigen wellicht bekend van het populaire tv-programma Top Gear, verzekert dat het niet zo eenvoudig was als het lijkt. Allereerst ging er zowat een maand aan technische ombouw aan de stunt vooraf. De caravans moesten namelijk een trekhaak krijgen, en versterkt worden met een staalraamwerk om de trekkende kracht aan te kunnen. Eens die constructie in orde was, was het nog niet vanzelfsprekend om het hele gevolg op koers te houden.
Nog even onze ontstuimige lezers intomen: deze stunt is uitgevoerd onder nauwkeurig toezicht op een testparcours, en het is dus absoluut geen goed idee om dit te proberen nadoen. De Ford Ranger mag onder normale omstandigheden maximaal 3,5 ton trekken.

Bekijk de video

 

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist