Uitgelicht door de redactie

21 / 09 / 2023
Vlaamse Kampeertoeristen
Kampeertoerist
Camperplaatsen
Campings
Portugal
Portugal

Camperplaatsen en campings in Portugal

Onze Kampeertoerist-redacteurs trekken er vaak op uit met de motorhome, campervan of caravan. Ze reizen door verschillende landen in Europa op zoek naar prachtige landschappen en unieke plekken. Ze logeren op de mooiste en gezelligste camperplaatsen en campings. Deze maand reizen we naar Portugal, een land dat deel uitmaakt van het Iberische schiereiland, rijk aan cultureel en architecturaal erfgoed. We geven je tips voor een onvergetelijke kampeertrip.

Uitgelichte campings

Camping Lima Escape ligt in het nationale park van Peneda-Gerês, met standplaatsen in een natuurlijke omgeving, aan de oevers van de Rio Lima. Het restaurant van de camping is het hele jaar open en het sanitair werd vernieuwd in 2017. Op de camping krijg je aan de receptie veel informatie over het natuurpark en de mogelijkheden tot trektochten. Er is ook een gratis wifipunt aanwezig en je geniet van ACSI-voorwaarden als je tijdens het laagseizoen komt. De camping is het hele jaar door open, behalve van midden tot eind november.

  • Camping Lima Escape

    Lugar de Igreja, P-4980-312 Entre Ambos-os-Rios

    Bezocht door Kampeertoerist-redacteur Jan tijdens zijn kampeertrip naar Parque Nacional da Peneda-Gerês

Parque Cerdeira is een hooggelegen boscamping nabij het Parque Nacional da Peneda-Gerês. De camping is vooral geschikt voor de sportieve kampeerder. Het is een ideaal uitgangspunt voor wandelingen en langere trektochten. De camping ligt op de weg van Terras de Bouro naar Campo do Gerês. De camping is het hele jaar door open en je kan er genieten van ACSI-voorwaarden.

  • Parque Cerdeira

    Rua de Cerdeira 400, P-4840-030 Terras de Bouro

    Bezocht door Kampeertoerist-redacteur Jan tijdens zijn kampeertrip naar Parque Nacional da Peneda-Gerês

Camping Orbitur Valverde is een grote camping met ruime standplaatsen die vaak met haagjes gescheiden zijn. De camping beschikt ook over meerdere sanitaire blokken, Voor overwinteraars werd een nieuw sanitair blok aangelegd. Op de meeste plaatsen is er voldoende schaduw. Je kan er ook genieten van de ACSI-voorwaarden.

  • Camping Orbitur Valverde

    Estr. da Praia da Luz, P-8600-148 Lagos/Algarve

    Bezocht door Kampeertoerist-redacteur Jan tijdens zijn kampeertrip naar Alentejo uit de schaduw

Lisboa Camping is een zeer grote viersterrencamping met erg ruime standplaatsen. De plaatsen voor caravans of motorhomes zijn uitgerust met watertoevoer, afvoerleiding voor vuil water en voor chemisch toilet. Bij elke standplaats staat er een picknicktafel met twee zitbanken. De camping biedt schappelijke prijzen en vriendelijke bediening. Het sanitair is een beetje verouderd, maar wel degelijk en volledig. Vlakbij de camping is er een bushalte waar je een rechtstreekse bus tot het centrum van Belém en historisch centrum Lissabon kan nemen. Er zijn geen ACSI-voorwaarden van toepassing, maar toch enkele euro’s korting per dag bij vertoon van je ACSI-kaart. Een absolute aanrader voor wie Lissabon in alle rust wil ontdekken.

  • Lisboa Camping

    Estrada da Circunvalacao, P-1400-061 Lisboa

    Bezocht door Kampeertoerist-redacteur Jan tijdens zijn kampeertrip naar legendarisch Lissabon

Parque de Campismo de Vila Chā is een comfortabele camping op een 200-tal meter van een rots- en zandstrand. Vila Chā heeft een uiterst charmant vissershaventje, waar je zeer aangenaam kan wandelen langs de kust, mede langs een houten vlonderpad. Verder is er een campingwinkel met dagelijks vers brood en fruit, een bar en een restaurant, de uitbaters zijn er bovendien heel vriendelijk en hulpvaardig. Er is een goede verbinding voor een bezoek aan Porto. Een taxi brengt je voor € 6 tot bij het dichtstbijzijnde metrostation en voor de terugweg staat er steeds een taxi klaar aan het station. Dit is een zeer goede camping voor een bezoek aan Porto en eventueel voor een wat langer verblijf. ACSI-voorwaarden zijn van toepassing voor wie buiten het hoogseizoen komt.

  • Parque de Campismo de Vila Chā

    Rua do Sol, 150, P-4485-722 Porto

    Bezocht door Kampeertoerist-redacteur Jan tijdens zijn kampeertrip, kuieren door Porto

Uitgelichte motorhomeplaatsen

Camperplaats Soajo is een stopplaats voor motorhomes op een dorpsplein in het aantrekkelijke dorp Soajo. Het oude centrum ligt dichtbij, net zoals een restaurant en een winkel. De drie nutsvoorzieningen zoals water tanken, afvalwater lozen en chemisch toilet ledigen zijn ook aanwezig. Wc en douche zijn beschikbaar in een aparte cabine. Er zijn vijf plaatsen, maar er is mogelijkheid voor meerdere campers. Je mag er gratis overnachten en de camperplaats is het hele jaar door open.

  • Camperplaats Soajo

    EM530 181, Soajo

    Bezocht door Kampeertoerist-redacteur Jan tijdens zijn kampeertrip naar Parque Nacional da Peneda-Gerês

Camperplaats Gerês ligt op het dorpsplein van het kleine kuuroord Gerês. Er zijn standplaatsen voor vier motorhomes op geasfalteerd terrein en er is een restaurant ter plaatse. De stopplaats is het hele jaar door open en je mag er gratis overnachten. De voorzieningen zijn wel beperkt, zo is het enkel mogelijk om water te tanken.

  • Camperplaats Gerês

    Vilar da Veiga, Gerês

    Bezocht door Kampeertoerist-redacteur Jan tijdens zijn kampeertrip naar Parque Nacional da Peneda-Gerês

Op Camperplaats de São João zijn er vijftien staanplaatsen voor motorhomes op een grote parkeerplaats, aan de rand van het stadje. De standplaatsen liggen op verhard terrein en de parking ligt aan de oevers van de Rio Lima. De camperplaats is zeer goed gelegen voor een wandeling door het aantrekkelijke stadje. De plaats is het hele jaar door open, maar er zijn geen voorzieningen aanwezig.

  • Camperplaats de São João

    Largo de São João 44, P-4990-122 Ponte de Lima

    Bezocht door Kampeertoerist-redacteur Jan tijdens zijn kampeertrip naar Parque Nacional da Peneda-Gerês

Camperplaats Monsaraz is een parking bij de ingang van het dorp, op 100 m van het centrum. Op de parking zijn er maximum tien plaatsen. De parking is het hele jaar door open en er is een onbeperkte verblijfsduur.

  • Camperplaats Monsaraz

    R. Santo Antonio, P-7200-175 Monsaraz

    Bezocht door Kampeertoerist-redacteur Jan tijdens zijn kampeertrip naar Alentejo uit de schaduw

Parco Biológico de Gaia is een zwerfautoplaats met negen plaatsen nabij een prachtig natuurpark van 35 ha. Het zijn comfortabele, afzonderlijke standplaatsen gescheiden door haagjes. Alle voorzieningen zijn aanwezig en er is ook een elektrische aansluiting beschikbaar. De parkeerplaatsen liggen op grastegels en zijn rustig gelegen. Op 100 m vind je een bushalte die je naar Porto brengt. Je hoeft het enkel te melden bij de receptie van het park. Voor een overnachting betaal je € 4 p.p., inclusief toegang tot het park.

  • Parco Biológico de Gaia

    Rua da Cunha, P-4430-812 Avintes

    Bezocht door Kampeertoerist-redacteur Jan tijdens zijn kampeertrip, kuieren door Porto

Parque Autocaravanas Lamego is een stopplaats voor 40 zwerfauto's op een groot plein, boven de Caves de la Raposeira. 's Morgens komt de bakker langs en verder kan je er ook wijn kopen. Vanop de motorhomeplaats heb je een mooi uitzicht op het omliggende landschap. De stad ligt op 1,2 km. Alle voorzieningen zijn aanwezig en je kan er rustig staan op een luxe-zwerfautoplaats.

  • Parque Autocaravanas Lamego

    N2 Lugar da Raposeira, P-5101-909 Lamego

    Bezocht door Kampeertoerist-redacteur Jan tijdens zijn kampeertrip naar de vallei van de Douro

Ben je benieuwd naar meer kampeertips? In Kampeertoerist vind je telkens een ruim aanbod voor campings en motorhomeplaatsen terug.