Uitkijken naar kamperen in 2022

Kampeerders zijn er vroeg bij dit jaar. Uit onderzoek van ACSI blijkt dat mensen niet wachten om hun zomervakantie voor 2022 al in te plannen. Sommige campings zijn zelfs al bijna volgeboekt.

De reiskriebels zijn duidelijk alleen maar sterker geworden de afgelopen twee jaar. Veel Europeanen dromen al van hun volgende kampeervakantie. De Kerstvakantie is traditioneel de periode dat de boekingen binnen beginnen stromen, maar vooral Nederlanders, Denen, Britten en Polen boeken hun vakanties dit jaar vroeger dan normaal. Dat komt waarschijnlijk omdat zij het afgelopen vakantieseizoen strengere reisbeperkingen hadden dan andere Europese landen.

Campings mogen veel nieuwe kampeerders verwachten. Mensen hebben ontdekt dat kamperen een veilige en zekere manier van reizen kan betekenen. Dat blijkt ook uit de vraag naar campers en caravans, die sinds het begin van de coronacrisis enorm gestegen is. Wie graag zekerheid wenst, boekt dus best goed op voorhand. Al is het grote voordeel van kamperen natuurlijk ook de flexibiliteit en de mogelijkheid om last minute nog op reis te vertekken.

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist