Van Eyck op het spoor in Gent

Van 3 april tot 26 juni leidt een bijzondere wandeling door Gent je langs eeuwenoud erfgoed en eigentijdse street art, in het spoor van de grootmeester Jan Van Eyck. De Seven Senses-tour wordt er, na verpletterend succes vorig najaar, opnieuw georganiseerd. Je vertrekt in de Raadskelder onder het Belfort, en volgt de wandelkaart op je eigen tempo. Op verschillende stopplaatsen word je verwelkomd door een gids, die je laat genieten van een zintuiglijke ervaring: een ambachtelijk en lokaal geproduceerde lekkernij, een geurinstallatie die je naar de tuin van de gebroeders Van Eyck transporteert, een muzikale soundscape … En op een bootje ontdek je kanten van Gent die je enkel op het water kan zien.

De tour duurt 3 uur, waarvan 2,5 uur wandelen, en een halfuur varen. Op de finale goedkeuring van de overheid is het nog even wachten, maar reserveren kan alvast hier.

 

Logeren in Gent

Camperplaats Driebeek
Driebeekstraat 22
9050 Gent
Acht plaatsen, waarvan één extra grote voor mensen met een beperking. Maximale verblijfsduur 72 uur. Voorzien van elektriciteit, water lozing afvalwater en ophaling vuilnis.

Camping Blaarmeersen
Campinglaan 16
9000 Gent
Open: van 1 maart tot de laatste zondag van de herfstvakantie
Bereikbaar via Zuiderlaan 13. Camping op een recreatiedomein.

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist