Verhoogde toltarieven in Frankrijk

Vanaf 1 februari 2022 verhogen de Franse snelwegen hun toltarieven met gemiddeld 2 procent. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Transport. In vergelijking met de verhoging van 0,44 procent eerder dit jaar, is het een forse stijging.

De stijging van de toltarieven is een jaarlijks gebeuren. De contracten tussen de autowegmaatschappijen en de Franse overheid voorzien jaarlijks een verhoging in februari, op basis van de inflatie en de werkzaamheden aan de autowegen. Aangezien ook in Frankrijk de inflatie van de consumptieprijzen sinds afgelopen zomer aan het versnellen is, volgen de toltarieven automatisch.

De prijsstijging moet nog goedgekeurd worden door de regering, maar dat is veelal een formaliteit. Wie wegen gebruikt van de private wegbeheerder Autoroutes du Sud de la France ziet de tarieven met 2,19 procent stijgen. Autoroutes Paris-Rhin-Rhône kondigt een stijging van 2,05 procent aan.

Goed voorbereid op reis naar Frankrijk vertrekken, wordt in 2022 dus nog belangrijker. Ons toltarievendossier, dat jaarlijks bij de Kampeertoerist-editie van juni verschijnt, helpt je alvast op weg.

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist