We winnen een Internationale Persprijs!

Bijzonder trots zijn we omdat onze toeristische redacteur, Willy Ost, de 28ste Pica d'Estats Award, categorie 'Internationale pers' in de wacht sleepte met zijn artikel 'El Cinque Llac in de Fosca-vallei'. Een publicatie in onze Kampeertoerist van oktober 2015.

De Pica d’Estats Award wordt uitgereikt door de toeristische dienst van Lleida. Zij beloont met deze award  journalisten die de streek rond de 3.143 m hoge Pica d’Estats in de Oostelijke Pyreneeën op een originele of aantrekkelijke manier hebben belicht, en op die manier toeristen aantrokken om er hun vakantie door te brengen. Er zijn acht categorieën:

  1. geschreven pers
  2. radio
  3. televisie
  4. toeristische vakpers
  5. fotoreportages
  6. lokale media
  7. internet
  8. internationale pers

Onze Vlaamse bijdrage was de enige Belgische van de in totaal 39 buitenlandse inzendingen uit 12 landen: Frankrijk, Duitsland, Nederland, België, Rusland, Andorra, Mexico, Israël, Chili, Italië, Groot-Brittannië en de VS.

In 2012 kaapte een schrijver van The New York Times Travel diezelfde internationale persprijs weg. Geen slecht gezelschap om in te vertoeven!

We wensen Willy een dikke proficiat en danken hem graag: het is een hele eer om die internationale erkenning voor Vlaamse Kampeertoeristen en voor het magazine Kampeertoerist dankzij zijn artikel aan ons palmares te mogen toevoegen.

Bekijk het filmpje van de prijsuitreiking
Willy Ost ontvangt zijn award op 0min46sec

 

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist