Weer die wandelschoenen aan

Wandelen was nog nooit zo populair als tijdens de lockdowns de afgelopen twee jaren. Alleen of in onze bubbels, sommige wandelroutes konden het aantal passerende voeten zelfs amper aan. Nu andere activiteiten en hobby's weer mogen en de horeca weer volop draait, hebben velen hun wandelschoenen mooi opgeborgen. Jammer, want wandelen is gezond, zowel voor de fysiek als voor de geest. Als je graag de wandelmicrobe weer eventjes wilt aanwakkeren, dan is Vlaanderen Wandelt de perfecte gelegenheid. 

Op zondag 24 april trekken duizenden professionele en recreatieve wandelaars hun wandelschoenen aan tijdens Vlaanderen Wandelt Lokaal. Dit jaar gaat de wandeldag door onder het motto #iedereenwandelt. Vanuit heel Vlaanderen worden er diverse bewegwijzerde wandelroutes van verschillende afstanden aangeboden. Of je je wandelschoenen nu elke dag aantrekt of misschien maar één keer per jaar, iedereen is welkom om mee te doen aan een lokale wandelactiviteit. De kortste afstanden zijn vaak ook toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. 

Inschrijven op voorhand kan niet. Wil je mee wandelen, dan begeef je je op zondag gewoon naar de startlocatie in jouw buurt en je kan daar inschrijven en betalen. 

Meer info over de startlocaties: vlaanderenwandelt.be

Wil je meer informatie?

Magazine Kampeertoerist