Kampeerorganisatie voor en door kampeerders

Vlaamse Kampeertoeristen (VKT) heeft ruim 70 jaar ervaring. Van kleine afdeling groeide onze kampeerorganisatie uit tot dé partner voor Vlaamse kampeerders.

Vlaamse Kampeertoeristen (VKT) startte officieel in 1948, als de kampeerafdeling van de Vlaamse Toeristenbond-Vlaamse Automobilistenbond (VTB-VAB). Onze organisatie werkte geleidelijk aan een gevarieerd aanbod kampen en (trek)tochten. Ons maandelijkse kampeermagazine Kampeertoerist  zag in 1953 het levenslicht en is nog steeds een belangrijk instrument om de leden van onze kampeerorganisatie op de hoogte te houden van het reilen en zeilen in de kampeerbranche.

Gedreven kampeerorganisatie

Vandaag is Vlaamse Kampeertoeristen een moderne, dynamische en zelfstandige kampeerorganisatie die leden bijstaat met raad en daad, verschillende (kampeer)verzekeringen aanbiedt en tal van evenementen organiseert (zoals gratis caravan- en zwerfautorijlessen). Alle kampeerders, van de lichtgewichtkampeerder en trekker, over de kampeerder met familietent of vouwwagen, tot de caravan- en motorhomebezitter ('mobilhome' in de volksmond), zijn welkom bij onze grote kampeerfamilie. Daarnaast organiseren wij kampeerweekends, zwerfautoweekends en midweeks, trektochten en kampeerreizen. Wij bieden je ook graag de Camping Card International (CCI) gratis aan.

Kortom, een kampeerorganisatie voor en door kampeerders! 

Wil je meer informatie?

Magazine Zorgeloos Kamperen