Uitgelicht door de redactie

Camperplaatsen en campings in Spanje

Onze Kampeertoerist-redacteurs trekken er regelmatig op uit met de motorhome, campervan of caravan. Ze reizen door heel Europa en ontdekken mooie en gezellige camperplaatsen en campings. Deze maand reizen we naar Spanje en geven we je tips voor een onvergetelijke kampeertrip.

Uitgelichte campings

Camping Bárdenas ligt in het Spaanse Navarra aan de doorgaande weg NA-660. Kom je vanuit Pamplona? Dan kan je het kampeerterrein bereiken via de autosnelweg AP15, afrit 29. Op het terrein is er een erg verzorgd sanitair aanwezig en kan je een breed en gevarieerd menu vinden in het restaurant. Camping Bárdenas ligt ideaal voor als je een bezoek wilt brengen aan het natuurpark. De ingang van het park ligt op amper 18 kilometer. Daarnaast is de streek gekend voor zijn uitstekende wijn en kan een bezoekje aan het wijnhuis Bodegas Marques de Montecierzo niet ontbreken. Verder kan je fietsen huren voor diverse excursies en routes en kan je de kastelen van Marcilla en Olite makkelijk bereiken.

De camping is open van februari tot en met november en als je buiten het seizoen komt, geniet van ACSI-voorwaarden.

Camping Bárdenas
Ctra. NA-660  PK 13.4
E-31330 Villafranca/Navarra
Bezocht door Jan tijdens zijn kampeertrip in Navarra

Camping Bolaso ligt aan een groot stuwmeer, op 5 km van het plaatsje Ejea de los Caballeros. Van half januari tot 24 december kan je op de camping terecht. Eenmaal je op het kampeerterrein aankomt, krijg je een vriendelijk onthaal waardoor het er meteen  aangenaam vertoeven is. Je hebt er een interessant aanbod aan sportieve activiteiten, namelijk wandelen, vissen en paardrijden. Daarnaast is het natuurpark goed bereikbaar en zijn er verschillende culturele bezienswaardigheden in de omgeving. Denk maar aan Uncastillo, Castiliscar, Sos del Rey Catolico, Navardun, Luna… Er is dus voor elk wat wils.

Camping Bolaso
Ctra. Gallur Sangüesa, km 46,1
E-50600 Ejea de los Caballeros
Bezocht door Jan tijdens zijn kampeertrip in Navarra

Camping El Greco is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Toledo en van daar heb je een mooi uitzicht op de oude stad. De camping is het hele jaar door open en heeft afgebakende standplaatsen waarbij sommige voldoende schaduw hebben. Daarnaast heeft het kampeerterrein een verzorgd sanitair, een goed restaurant, een mooi zwembad en een bushalte vlakbij. Je hebt er ook de mogelijkheid om bungalows te huren.

Camping El Greco
Ctra. CM-4000, km 0,7
E-45004 Toledo
Bezocht door Jan tijdens zijn kampeertrip Ruta de Don Quijote

Camping Internacional Aranjuez, Cat. 1 heeft ruimte voor 162 caravans. De camping ligt aan de Taag, buiten het centrum van Aranjuez en op wandelafstand van het koninklijk paleis. Van daaruit kan je gemakkelijk een bezoekje brengen aan Madrid en Toledo want die zijn op amper 40 km verwijderd. De camping ligt in een groene omgeving en bied je dus heel veel wandelmogelijkheden. Na je wandeling kan je een verfrissende duik nemen in het mooie zwembad en genieten van een lekker diner in het restaurant. Het kampeerterrein is het hele jaar door open en als je buiten het seizoen gaat, kan je genieten van ACSI-voorwaarden.

Camping Internacional Aranjuez, Cat. 1
C/Soto del Rebollo s/n
E-28300 Aranjuez
Bezocht door Jan tijdens zijn kampeertrip Ruta de Don Quijote

Gaivota Camping is een zeer mooie en goed onderhouden camping, een tiental kilometer ten westen van Ribadeo. De camping is een bebost kampeerterrein die vlakbij de zee met een rustig strand ligt. Het is een goed uitgangspunt voor een bezoek aan de unieke zandbanken van Playa Las Catedrales. Vraag even hulp aan de uitbater en hij regelt je toestemming om op het strand te kunnen. Naast een kinderspeelplaats, een supermarkt, wasmachines, gratis wifi en een babybadje beschikt de camping ook over een gezellig restaurant waar je huisgemaakte gerechten en pizza’s kan eten. Gaivota Camping is open van eind maart tot midden oktober en buiten het seizoen kan je genieten van ACSI-voorwaarden.

Gaivota Camping
Calle Da Praia 0 S/N
E-27790 Barreiros
campinggaivota@gmail.com 
Bezocht door Jan tijdens zijn kampeertrip langs de Galicische kustlijn

Camping A Vouga is een mooie, rustig gelegen camping in familiale sfeer aan de weg Santiago-Noia-Muros-Louro, op 3 km buiten Muros.  Van begin april tot midden oktober kan je op de camping terecht. Het kampeerterrein ligt direct aan het strand met een zeer mooi uitzicht over de baai van de Ría de Muros y Noia. Het is ook het ideale vertrekpunt voor een bezoek aan Santiago de Compostela en aan Cabo Fisterra. Na het bezoek kan je genieten van een lekkere maaltijd in het restaurant.

Camping A Vouga
Carretera Muros, Finisterre km 3
E-15291 Louro
Bezocht door Jan tijdens zijn kampeertrip langs de Galicische kustlijn

Uitgelichte motorhomeplaatsen

Ap Municipal de Autocaravanas de Arguedas is een geasfalteerd terrein met ruime standplaatsen voor motorhomes, vlak bij de grotwoningen van Arguedas. Aan de voet van de grotwoningen is er een wandelpad, zodat je de streek kan verkennen. Op 5 à 6 km ligt het informatiekantoor van het natuurpark en het is uitstekend gelegen voor een bezoek aan de Bárdenas. Vlak bij de motorhomeplaats heb je op 800 m het dorp met een winkel en restaurant. Het terrein is het hele jaar door open en er zijn nutsvoorzieningen aanwezig, zoals water tanken, afvalwater lozen en wc ledigen.

Ap Municipal de Autocaravans de Arguedas
Calle Val
E-31513 Arguedas
Bezocht door Jan tijdens zijn kampeertrip door Navarra

Camperplaats Olite is een camperplaats vlak bij het historisch stadje met zijn beroemd kasteel. Het geasfalteerde terrein is rustig gelegen en biedt ruimte voor tien motorhomes. Je hebt er de mogelijkheid om water te tanken, afvalwater te lozen en je wc te ledigen. Daarnaast is er 300 m verder een restaurant en 700 m een winkel. De kampeerplaats is het hele jaar door open en je kan er gratis overnachten, maar wel maximum 72 uur verblijven.

Camperplaats Olite
Calle Molinacho
E-31390 Olite
Bezocht door Jan tijdens zijn kampeertrip door Navarra

Camperplaats Marcilla ligt enkele kilometers ten westen van Bárdenas en biedt ruimte voor tien motorhomes. De kampeerplaats is rustig gelegen en makkelijk bereikbaar via de AP15 die van Pamplona naar Tudela gaat, afrit 29. De motorhomeplaats ligt op 2 km van het dorp met een winkel, maar je kan gerust ook eten in het restaurant op de camperplaats. Camperplaats Marcilla is het hele jaar open en voor een overnachting betaal je € 3 bij de bar aan het sportcentrum. Op het terrein heb je de mogelijkheid om water te tanken, afvalwater te lozen en je wc te ledigen.

Camperplaats Marcilla
Av. Complejo Deportivo
E-31340 Marcilla
Uit het artikel over Navarra door redacteur Jan

Camperplaats Consuegra is een gratis staanplaats op een rustige en schilderachtige plek. De staanplaats ligt op de heuvelkam van Consuegra, vlakbij de rij windmolens en de middeleeuwse burcht. Je kan hier het hele jaar door kamperen, maar je bent best zelfvoorzienend want er zijn geen sanitaire voorzieningen.

Camperplaats Consuegra
C. Acueducto 4
E-45700 Consuegra
Bezocht door Jan tijdens zijn kampeertrip Ruta de Don Quijote

Camperplaats Cariño is een gratis camperplaats gelegen in het hoge noorden van Galicië, nabij Ortigueira. De motorhomeplaats is het hele jaar door open en biedt ruimte aan zes zwerfauto’s. Het terrein is rustig gelegen nabij het sportcentrum. Verder is de zeedijk op wandelafstand, is er een winkel 100 m verder en ligt het dorpscentrum met restaurant 300 m verder. De drie nutsvoorziening, zoals water tanken, afvalwater lozen en wc ledigen, zijn aanwezig.

Camperplaats Cariño
Rúa Concepción Arenal 23
15365 Cariño
Bezocht door Jan tijdens zijn kampeertrip langs de Galicische kust

Camperplaats Camariñas is een gratis camperplaats die ruimte biedt voor vijf motorhomes. Het terrein is rustig gelegen aan de jachthaven van Camariñas waar je de boten ziet aanmeren en vertrekken. Je mag enkel niet op de kade staan waar de vissersboten aanmeren. Verder heb je op 100 m een restaurant en is het centrum 1 km verwijderd van het terrein. De camperplaats is het hele jaar door open, maar er zijn geen voorzieningen aanwezig.

Camperplaats Camariñas
Rúa Alcalde Noguera Patiño 21
E-15123 Camariñas
Bezocht door Jan tijdens zijn kampeertrip langs de Galicische kust

Wil je graag nog meer tips? In Kampeertoerist vind je telkens een ruim aanbod voor campings en motorhomeplaatsen terug.

 

Nog vragen?

Magazine Zorgeloos Kamperen