Cocoon Village, een unieke glamping

22 / 06 / 2023
Kamperen
Vlaamse Kampeertoeristen
Binnenland
België
uitstapjes
Cocoon Village

Glampen nabij de Grotten van Han

In het dorpje Han-sur-Lesse geniet je van de rust in een natuurlijke omgeving dankzij Cocoon Village, een uniek glampingverblijf in de buur van de Grotten van Han.

De glamping is gelegen in een terrein van 12.000 m² aan de rand van de Ardennen en de Lesse. Je kan er de nacht doorbrengen in één van de knusse zachte bedden. De tenten zijn geschikt voor twee tot vijf personen en iedere ochtend krijg je een stevige ontbijtmand. Daarbovenop krijg je een ontdekkingsmandje met een selectie van lokale producten, is er animatie en heb je onbeperkte toegang tot het domein: de dierentuin, de Grotten van Han en PrehistoHan. Onder begeleiding van een gids zie je nog meer moois dan alleen. Dat kan via drie verschillende routes. “In het spoor van de grote roofdieren” observeer je de lynxen, wolven, beren en veelvraten vanuit het hart van het dierenpark. “Op zoek naar de verloren rivier” volgt het pad van de rivier van de Lesse tot aan de Grot van Han. In “Klim in de bomen” reis je naar de kruin van de bomen via de stammen en van tak tot tak.

Mag het nog iets avontuurlijker? Dan is de Glamping Boomtenten misschien iets voor jou. Op het Domein des Grottes de Han kan je namelijk een nacht doorbrengen tussen de bomen in een boomtent. Van daaruit heb je een prachtig panorama over de Lesse-vallei en observeer je de dieren van bovenuit. Denk maar aan herten, oerossen, moeflons of Przewalskipaarden. De boomtent is een platform tussen de bomen dat geschikt is voor maximaal vier personen. Elke tent is uitgerust met een grote matras en een eenpersoonsmatras. De vierde persoon neemt best zijn eigen slaapzak mee. Lijkt je deze manier van kamperen wel wat? Boek dan snel je overnachting en laat je helemaal onderdompelen.