Uitgelicht door de redactie

22 / 06 / 2023
Vlaamse Kampeertoeristen
Camperplaatsen
Campings
Kroatië
Kampeertoerist
Dubrovnik

Camperplaatsen en campings in Kroatië

Onze Kampeertoerist-redacteurs trekken er vaak op uit met de motorhome, campervan of caravan. Ze reizen door verschillende landen in Europa op zoek naar prachtige landschappen en unieke plekken. Ze logeren op de mooiste en gezelligste camperplaatsen en campings. Deze maand reizen we naar Kroatië, een land ontzettend rijk aan cultuur in al zijn diversiteit. Verder kan je genieten van de Kroatische keuken en het uitgebreide smakenpalet. We geven je tips voor een onvergetelijke kampeertrip.

Uitgelichte campings

Pure natuur, rust en netheid zijn het motto van de familie Matakovic, de eigenaars van de gemoedelijke camping Kamp Slapic op zowat 60 km ten zuid-westen van Zagreb. De rivier Mreznica grenst aan het terrein en nodigt uit tot zwemmen, vissen en kanovaren. De camping beschikt over een 100-tal standplaatsen en twee goed onderhouden sanitaire gebouwen, waarvan één gloednieuw. In de onmiddellijke buurt bevindt zich een kleine winkel waar men zich alle noodzakelijke levensmiddelen kan aanschaffen. Op de camping zelf kan je aan democratische prijzen lekker eten. Er is ook fietsverhuur ter plaatse. De hoofdstad Zagreb is met de trein gemakkelijk te bereiken. Slechts tien minuten stappen en je bent al aan het stationnetje in Belavici. Reserveren in juli en augustus wordt aangeraden. De camping is open van april tot oktober

  • Kamp Slapic

    Mreznicki Brig b.b., HR-47250 Duga Resa

    Bezocht door Kampeertoerist-redacteur Willy tijdens zijn tocht naar Centraal Kroatië, over sprookjesland en droomkastelen

Vooraleer op deze schitterend gelegen camping, Camp Srce Prirode Sracovcic / Heart of Nature, aan te komen, dien je een 4 km lange smalle weg te volgen waarop je nagenoeg geen tegenliggend verkeer ontmoet. Dit weggetje wordt immers alleen door de campinggasten gebruikt. Eens dit obstakel overwonnen, word je op dit kraaknieuwe terrein annex hotel enthousiast ontvangen door de eigenares Katarina en haar team. De camping heeft nog weinig begroeiing en biedt dus nagenoeg geen schaduw. Op warme dagen neem je natuurlijk een frisse duik in het zwembad. Het terrein kijkt uit op een beboste vallei waarboven buizerds hun sierlijke vluchten uitvoeren. Niet gehinderd door enig lawaai kan je er van de stilte genieten. Een verzorgd restaurant is aanwezig en brood is er ter plaatse te verkrijgen. Voor alle andere inkopen ben je aangewezen op een winkel in Ribnic (4km) of een groter warenhuis op 10 km. De sanitaire voorzieningen zijn zeer luxueus opgevat. Er is apart sanitair, zowel voor mindervalide kampeerders als voor kinderen. De Engelse naam “The heart of nature” is voor ons wellicht gemakkelijker te onthouden dan de Kroatische benaming. Open van begin april tot eind oktober.

  • Camp Srce Prirode Sracovcic / Heart of Nature

    Gorica Lipnicka 8, HR-47272 Ribnik

    Bezocht door Kampeertoerist-redacteur Willy tijdens zijn tocht naar Centraal Kroatië, over sprookjesland en droomkastelen

Op 5 kilometer ten westen van Vela Luka op het eiland Korčula wacht je een warm welkom op camping Mindel. Ver van alle drukte vind je 50 kampeerplaatsen onder de olijfbomen. Het is een kleinschalige familiecamping gerund door drie generaties uit hetzelfde gezin. De eigenaar doet elke dag boodschappen voor zijn gasten. In de omgeving vind je kleine baaien waar de zee en het keienstrand bijna helemaal van jou alleen zijn. Netjes verzorgd sanitair. Open van 1 juli tot 15 september. Een telefoontje brengt zonder problemen verandering in deze data.

  • Camping Mindel

    Stani 193, HR- 20270 Vela Luka

    Bezocht door Kampeertoerist-redacteur Willy tijdens zijn tocht naar Dubrovnik

Onmiddellijk bij de veerdienst van het schiereiland Pelješac naar Mljet vinden kampeerders 250 ruime vlakke plaatsen onder de zalige lommer van grote olijfbomen van Camping Prapratno. Een fijn gemeentelijk kiezelstrand ligt naast het terrein. De camping heeft een eigen restaurant, winkel en tennisveld. De bakker komt dagelijks langs. Het terrein is goed gelegen om Dubrovnik (1 uur) en Korčula te bezoeken. Schone, ruime sanitaire installaties. Geen verhuur accommodatie. Mooi gelegen in een beschutte baai. Open van 1 mei tot 30 september

  • Camping Prapratno

    Prapratno, HR- 20230 Ston

    Bezocht door Kampeertoerist-redacteur Willy tijdens zijn tocht naar Dubrovnik

Op dit grote terrein op een schiereilandje van Cres komen 4000 gasten hun vakantie doorbrengen tijdens het hoogseizoen op Camping Kovačine. Door de camping in te delen in verschillende compartimenten, verdwijnt het massatoerisme effect enigszins. Beschaduwde plaatsen. Het achterste gedeelte is voorbehouden aan naturisten. Ook het strand is gedeeltelijk voorbehouden voor naturisme. Zeven verzorgde sanitaire blokken liggen verspreid over de camping, deels voorbehouden aan mindervalide medekampeerders. De directie is fier op het ecologische label dat hen is toegekend. Daarnaast hebben ze een oplaadplaats voor elektrische wagens. Verder worden honden er verwend: eigen strandje, douches,speelplein en trimsalon. Er zijn ook kajaks, fietsen en surfmateriaal te huur en er worden duikcursussen georganiseerd. Via een promenade langs het water bereik je het stadje Cres (20 min). Goed om weten: bij een verblijf van 10 nachten wordt de ferry heenreis terugbetaald. Blijf je 18 nachten, dan wordt de heen- en terugreis van de ferry betaald. De camping is open van half maart tot half oktober.

  • Camping Kovačine

    Melin 1 br 20, HR-51557 Cres

    Bezocht door Kampeertoerist-redacteur Willy tijdens Spelevaren in de Kvarnerbaai 

Uitgelichte motorhomeplaatsen

Nabij Grožnjan is er een parkeerterrein bij het binnenkomen van het dorpje, naast het kerkhof. Er zijn geen voorzieningen aanwezig.

  • HR-52429 Grožnjan

    Bezocht door Kampeertoerist-redacteur Willy tijdens zijn tocht naar het hart van Istrië

Vugec Plac Resting Camp biedt ruimte aan veertien motorhomes en heeft een aantal voorzieningen. Denk maar aan lozen van afvalwater en cassettetoilet, wifi en water. Je kan de omgeving al wandelend of al fietsend verkennen. Voor een overnachting betaal je € 20 en in het hoogseizoen € 30.

    10430, Hstina Samoborska

Nabij Starigrad en naast Notionaal Natuurpark vind je op een rustige locatie Autocamp Katinka. 250 m verder kom je op het strand terecht, 45 km verder ben je in Zadar en het centrum is 1 km verder. De motorhomeplaats heeft ruimte voor twintig motorhome. Je kan er je cassettetoilet lozen en ook wifi, douche, toilet en water zijn gratis. Voor 6A stroom betaal je iets bij en voor een overnachting betaal je € 24.

    Doktor Franje Tuđmana 24, 23235, Vrsi, Kroatië

Autokamp Navis is een zeer verzorgde camperplaats direct aan de zee. Er zijn een aantal voorzieningen aanwezig, zoals wifi, 6A stroom, water, lozen van cassettetoilet en afvalwater. Ook honden zijn toegelaten op deze camping.

  • Autokamp Navis

    E65 19, 23245, Tribanj, Kroatië

Camper Stop Felix is een privéparking waarbij je 300 m verder het centrum en de zee hebt. Op de motorhomeplaats is er ruimte voor twaalf motorhomes en er zijn tal van voorzieningen aanwezig. Denk maar aan wifi, water, 20A stroom en het lozen van cassettetoilet en afvalwater. Neem gerust je trouwe viervoeter mee, want ook die is meer dan welkom. Voor een overnachting betaal je € 28,60.

  • Camper Stop Felix

    Ulica Narodnog preporoda 51, 51500, Krk, Kroatië

Ben je benieuwd naar meer kampeertips? In Kampeertoerist vind je telkens een ruim aanbod voor campings en motorhomeplaatsen terug.