Uitgelicht door de redactie

24 / 11 / 2022
Vlaamse Kampeertoeristen
Polen
Camperplaatsen
Campings
Kampeertoerist
Polen

Camperplaatsen en campings in Polen

Onze Kampeertoerist-redacteurs trekken er vaak op uit met de motorhome, campervan of caravan. Ze reizen door verschillende landen in Europa op zoek naar prachtige landschappen en unieke plekken. Ze logeren op de mooiste en gezelligste camperplaatsen en campings. Deze maand reizen we naar Polen, waar weidse vlakken en steden rijk aan architect en cultuur elkaar afwisselen. We geven je tips voor een onvergetelijke kampeertrip.

Uitgelichte campings

Camper park Przy Wydmach nr.114 ligt in Gdańsk, op 6 km van het stadscentrum. Deze camping biedt staanplaatsen voor zowel campers als caravans en er zijn een aantal voorzieningen aanwezig. Denk maar aan wifi, 230V stroomaansluiting, rioleringen voor het legen van het chemisch toilet, aansluiting om stromend water bij te vullen, schoon sanitair. Daarnaast heb je ook eettafels tot jouw beschikking en is er een ruimte om je afwas te doen. Je hebt ook de mogelijkheid om de automatische wasmachine te gebruiken en is er een plaats voor een kampvuur en barbecue. Ook je huisdier is meer dan welkom en aan de bar heb je de mogelijkheid om maaltijden te kopen. Tot slot kan je er ook fietsen huren om al fietsend de omgeving te verkennen.

  • Camper park Przy Wydmach nr.114
  • ul.Wydmy 6 PL- 80-656 Gdansk-Stogi
  • Bezocht door Willy tijdens zijn kampeertrip in Polen, badparels in Pomorskie

 

Camping Stogi nr. 218 ligt in een dennenbos op 350 van het strand van Tri-City en op twintig minuten met de tram naar het centrum. De camping is een bewaakte zone, uitgerust met twee sanitaire paviljoens met toiletten, douches en wastafels. Verder kan je er gebruikmaken van wifi, gemeenschappelijke keuken, wasmachines en 230 V elektrische aansluitingen. Voor campers en caravans is er een aftappunt voor het chemisch toilet en de mogelijkheid om de camper te tanken met vers water. Je mag gerust je huisdieren meenemen. Leef je helemaal uit tijdens de biljart of de tafeltennis. De camping is open van 25 april tot 5 oktober.

  • Camping Stogi nr. 218
  • ul. Wydmy 9 PL-80-656 Gdansk
  • Bezocht door Willy tijdens zijn kampeertrip in Polen, badparels in Pomorskie

 

Camping Helkamp ligt op het schiereiland Hel, omgeven door een bos, een vissershaven en de zee. De camping ligt dicht bij de stranden en de vuurtoren. Er is een speeltuin, een plek voor een kampvuur, een winkel, een bar en draadloos internet. Aan de vissershaven kan je verse vis kopen, die je kan bakken in de keuken. Die is uitgerust met het standaard keukengerei, gasfornuizen, een waterkoker, een koelkast en een speciale tafel om de vis schoon te maken. Naast genieten van de zee kan je er biljarten, tafelvoetballen en airhockeyen en kan je badmintonrackets en volleyballen huren. Er is een sanitair blok waar je kan gebruikmaken van douches en toiletten. Daar is er ook een invalidentoilet voorzien, net zoals een commode voor baby’s en een wasmachine. Verken al wandelend of fietsend de omgeving, want er valt ook heel wat te bezichtigen. Denk maar aan de vuurtoren, het zeehondencentrum, het kustverdedigingsmuseum, de vissershaven of het visserijmuseum.

  • Helkamp
  • Kuracyjna 1 84-150 Hel
  • Bezocht door Willy tijdens zijn kampeertrip in Polen, badparels in Pomorskie

 

Uitgelichte motorhomeplaatsen

Marina Portowa ligt aan de Vistul jachthaven op een loopafstand van de oude stad. De motorhomeplaats biedt plaats aan veertien motorhome, waarbij je voor één nacht 14 Poolse zloty betaalt. Je hebt er de mogelijkheid om je cassettetoilet en afvalwater te lozen. Verder kan je er gebruikmaken van stroom, wifi, douche, toilet en water. Ook honden zijn welkom op deze motorhomeplaats. Verken al wandelend of fietsend de omgeving en de nabijgelegen jachthaven. Daar heb je ook de mogelijkheid om te vissen.

  • Marina Portowa 86-300, GrudziÄ…dz, Polen

 

Intercamp Pieniezno biedt plaats aan 25 motorhomes en je betaalt 10 Poolse Zloty voor een nacht. Het is mogelijk om je cassettetoilet en afvalwater te lozen en je kan er gebruik maken van douche, toilet, water en stroom. Neem gerust je hond mee, want die zijn welkom op deze plek.

  • Intercamp Pieniezno 14-520, Różaniec, Polen

 

Wyzwanie is rustig gelegen in een natuurgebied waar je kan wandelen, fietsen, zwemmen en vissen. Vanaf 15 mei tot en met 15 september kan je er overnachten en betaal je 15 Poolse Zloty. Wyzwanie heeft ruimte voor 50 motorhomes. Lozen van afvalwater en cassettetoilet is mogelijk, net zoals het gebruik van wifi, douche, toilet, stroom en water. Ook honden kunnen zich helemaal uitleven in dit natuurgebied.

  • Wyzwanie 83, Gmina Osieczna, Polen 

 

Ben je benieuwd naar meer kampeertips? In Kampeertoerist vind je telkens een ruim aanbod voor campings en motorhomeplaatsen terug.