Uitgelicht door de redactie

24 / 10 / 2022
Campings
Camperplaatsen
Vlaamse Kampeertoeristen
Kampeertoerist
Slovenië
Bled zicht kasteel meer.jpg

Camperplaatsen en campings in Slovenië

Onze Kampeertoerist-redacteurs trekken er vaak op uit met de motorhome, campervan of caravan. Ze reizen door verschillende landen in Europa op zoek naar prachtige landschappen en unieke plekken. Ze logeren op de mooiste en gezelligste camperplaatsen en campings. Deze maand reizen we naar Slovenië, een klein land maar ontzettend rijk aan cultuur en architecturaal erfgoed. Verder vloeien reusachtige bergen, groene valleien en kristalheldere meren in elkaar over. We geven je tips voor een onvergetelijke kampeertrip.

Uitgelichte campings

Camping Bled ligt in het Sloveense stadje Bled. De camping zelf is prachtig gelegen in een groene vallei aan de oever van het meer. Je hebt er een adembenemend uitzicht op het gebergte. Bled kan je in alle seizoenen betoveren. In de zomer kan je wandelen, fietsen, golfen en zwemmen in het meer. Tijdens de winter kan je zwemmen in een zwembadcomplex met thermaal water en uitzicht op het landschap. Je kan je helemaal uitleven op de nabijgelegen skipistes. Camping Bled is een ideale camping voor gezinnen en huisdieren. Het heeft enorm veel wandelmogelijkheden in de buurt en er is animatie voor kinderen voorzien. Er is ruimte voor 244 kampeerplaatsen en heeft een verzorgde en goede accommodatie. De camping is open van 1 april tot 15 oktober.

  • Camping Bled

    Kidriceva cesta 10 c, SI-4260 Bled

    Bezocht door Guy tijdens zijn kampeertrip in Slovenië, van bergen tot kust

Van begin april tot begin oktober kan je terecht op Camping Šobec. Deze camping ligt op 3 km van het meer van Bled, tussen de dennenbomen aan de oevers van de rivier Sava-Dolinka. Ook hier heb je een adembenemend uitzicht op de Karawanken en de Julische Alpen. Op het kampeerterrein zijn er tal van activiteiten en sportmogelijkheden. Zo kan je genieten van een frisse duik in het meer of kan je op de rivier roeien. Verder is er nog kinderanimatie, een winkel in de buurt en kan je in het restaurant genieten van lokale en internationale delicatessen. Tot slot ligt de camping op 2 km van de snelweg. Van daar geraak je heel eenvoudig naar de Sloveense hoofdstad, de kust of de oostelijke en zuidelijke delen van Slovenië.

  • Camping Å obec

    Sobceva cesta 25, SI-4248 Lesce

    Bezocht door Guy tijdens zijn kampeertrip in Slovenië, van bergen tot kust

Op een zestal kilometer van het meer van Bohinj vind je Camp Danica Bohinj. De camping ligt aan de Sava-rivier en is het ideale uitgangspunt voor wandelingen in het Triglav Nationaal Park. Als je logeert op de camping krijg je een uitzicht op Triglav en de bergen van Bohinj. Het centrum ligt zo dichtbij dat het praktischer is om een fiets te huren en je zo te verplaatsen. Ontspannen kan dan weer in het thermaal zwemcomplex vlak bij de camping. Deze camping is ook voorzien op gezinnen en is toegankelijk voor mensen met een handicap. Er is een modern sanitair aanwezig met een wasserette, kindertoiletten en station voor campers. Camp Danica Bohinj is het hele jaar open en met je ACSI-kaart geniet je van een heleboel voordelen.

  • Camp Danica Bohinj

    Triglavska cesta 60, SI-4264 Bohinjska Bistrica

    Bezocht door Guy tijdens zijn kampeertrip in Slovenië, van bergen tot kust

Op een vijftal kilometer van de Sloveense hoofdstad Ljubljana vinden we Ljubljana Resort. Deze camping ligt in een groene omgeving aan de Sava-rivier en heeft 177 kampeerplaatsen voor campers, caravans en tenten. Het terrein is voorzien van wifi, elektriciteit, was- en droogmachines, chemisch toilet en een speciaal punt om je water te lozen en vers water te halen. Daarnaast zijn er sanitair voorzieningen. Er is één toiletgebouw in het midden van de camping dat bestaat uit kinderbadkamers en een mogelijkheid om je handen en kledij te wassen. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk, maar niet verwarmd. Aan de receptie kan je gratis vuilniszakken krijgen en de richtlijnen om je afval te scheiden. Op sommige plaatsen van de camping zijn honden toegelaten. Verder is er niet alleen voor kinderen veel animatie, maar kunnen ook volwassen activiteiten doen. Zo kunnen ze naar de lagune, fietsen huren, joggen, fitnessen, volleyballen of zelfs vliegvissen. Tot slot heeft de camping ook een goede verbinding per bus of per fiets. Je kan makkelijk een uitstap doen naar de grotten of naar de kust. Het kampeerterrein is open van 1 april tot 5 oktober.

  • Ljubljana Resort

    Dunajski cesta 270, SI-1000 Ljubljana

    Bezocht door Guy tijdens zijn kampeertrip in Slovenië, van bergen tot kust

Camping Belvedère ligt op de heuvel boven het stadje in het Strunjan-landschapspark op een paar kilometer van Izola. In de schaduw van pijn- en olijfbomen kan je je camper, caravan of tent opslaan. Je kan er wandelen, fietsen en paardrijden. Als je graag naar het keienstrand wil, moet je te voet naar beneden. Het terrein is voorzien van toiletten, douches, vaatwassers, was- en droogmachine, zinkt, ijsmachine, badkamer voor honden en badkuip voor baby’s. Je kan gebruikmaken van de toiletten als je een borg van € 10 betaalt. Het kampeerterrein is open van begin april tot half oktober.

  • Camping Belvedère

    Dobrava 1a, SI-6310 Izola

    Bezocht door Guy tijdens zijn kampeertrip in Slovenië, van bergen tot kust

Zeven kilometer van Maribor, aan de voet van het Pohorje-gebergt ligt Camping Center Kekec. Deze middelgrote camping heeft dertig goed uitgeruste plaatsen voor motorhomes. Die plaatsen zijn voorzien van stroom, wateraansluiting en draadloos internet. Verder heeft elke motorhomeplaats een groen perceel, verlichting en een laag zand om de camper te kunnen plaatsen. Het bovenste terras op het terrein is voorbehouden voor tenten. Ook hier is er een groen perceel voorzien met elektriciteit, verlichting en een gereguleerde afvoer met twee wateraansluitingen. 400 m verder in het centrum van de stad Radvanje is er een cafetaria, een klein winkelcentrum, een apotheek, een post, een bakker, cafés, een bloemenwinkel en kan je genieten van een heerlijke maaltijd in verschillende restaurants. Ook aan activiteiten is er geen gebrek. Je kan er bergklimmen, met de kabelbaan naar de top van de berg, skiën, golfen, vissen of je uitleven in een adrenalinepark. De camping is het hele jaar door open.

  • Camping Center Kekec

    Pohorska ulica 35c, SI-2000 Maribor

    Bezocht door Guy tijdens zijn kampeertrip in Oost-Slovenië

Naast de Drava-rivier ligt Camping Terme Ptuj. Deze grote camping heeft 120 plaatsen met aparte plaatsen voor motorhomes. Je kan er de streek al wandelend of met de fiets verkennen of genieten van een frisse duik aan één van de zwembaden. De camping is het hele jaar door open.

  • Camping Terme Ptuj

    Pot v Toplice 9, SI-2251 Ptuj

    Bezocht door Guy tijdens zijn kampeertrip in Oost-Slovenië

 

Uitgelichte motorhomeplaatsen

Aan het begin van de stad Bled ligt Camperstop Bled, die 30 staanplaatsen heeft. De staanplaatsen zijn voorzien van water en stroom. Verder is er ook de mogelijkheid om het water te legen, vers water te nemen en de cassette van het chemisch toilet te legen.

  • Camperstop Bled

    Ljubljanska cesta 21, SI-4260 Bled

    Bezocht door Guy tijdens zijn kampeertrip in Slovenië, van bergen tot kust

Net voor bij het station in Bohinjska Bistrica, Radovljica ligt Camperplaats Station. Hier is er plaats voor een dertigtal motorhomes. Je hebt er een prachtig uitzicht en op loopafstand vind je de supermarkt en enkele restaurants. Qua voorzieningen heb je gratis stroom en de mogelijkheid om je cassettetoilet en afvalwater te lozen. Honden zijn op de motorhomeplaats toegelaten. Voor een overnachting betaal je € 20 voor twee personen per nacht, maar je mag er maximaal 24 uur verblijven.

  • Camperplaats Station

    Triglavska cesta 2, SI-4264 Bohinjska Bistrica

    Bezocht door Guy tijdens zijn kampeertrip in Slovenië, van bergen tot kust

Bij het Alohotel niet ver van het centrum vind je motorhomeplaats Alo Camp waar er plaats is voor twaalf campers. Je kan er gebruikmaken van elektriciteit, gratis wifi, douches en vullen van de watertank, toiletten en het lozen van chemisch toilet. Voor deze faciliteiten betaal je € 25 per voertuig per dag. Daarnaast is er een restaurant in de buurt waar je niet alleen een warme maaltijd kan nuttigen, maar ook een ontbijt kan krijgen. Het ontbijt moet je wel 24 uur van tevoren reserveren.

  • Alo Camp

    Peruzzijeva ulica 105, SI-1000 Ljubljana

    Bezocht door Guy tijdens zijn kampeertrip in Slovenië, van bergen tot kust

Motorhomeplaats Maribor Partizanska ligt vlak bij het station en de toeristische dienst. Deze parking in het centrum biedt ruimte aan vier motorhomes. Verder is er wifi, een vuilnisbak, zijn honden toegestaan en is het terrein rolstoelvriendelijk. Voor een overnachting betaal je € 4,50 per nacht, maar je mag er maximaal vijf dagen blijven staan.

  • Maribor Partizanska

    Partizanska cesta 50, SI-2000 Maribor

    Bezocht door Guy tijdens zijn kampeertrip in Oost-Slovenië

Ben je benieuwd naar meer kampeertips? In Kampeertoerist vind je telkens een ruim aanbod voor campings en motorhomeplaatsen terug.