Uitgelicht door de redactie

21 / 11 / 2022
Camperplaatsen
Campings
Tsjechië
Vlaamse Kampeertoeristen
Kampeertoerist
Camperplaatsen en campings in Tsjechië.jpg

Camperplaatsen en campings in Tsjechië

Onze Kampeertoerist-redacteurs trekken er vaak op uit met de motorhome, campervan of caravan. Ze reizen door verschillende landen in Europa op zoek naar prachtige landschappen en unieke plekken. Ze logeren op de mooiste en gezelligste camperplaatsen en campings. Deze maand reizen we naar Tsjechië, een cultureel en architecturaal rijk land. Een land waar natuurlandschappen, zoals het Boheemse Bos en het Nationaal Park Sumava je stil doen worden. We geven je tips voor een onvergetelijke kampeertrip.

Uitgelichte campings

Autocamp Ostende Bolevák is een grote camping van 4,2 ha., gelegen aan de oevers van de Bolevecky-vijver in Pilsen en biedt een aantal mooie schaduwrijke plaatsen. Naast campingplaatsen heb je de mogelijkheid om er chalets te huren. Op het terrein vind je een speeltuin, vernieuwd sanitair en kan je er genieten van een lekkere maaltijd in het restaurant. 1 km van de camping verwijderd, vind je de tramhalte die je in 20 minuten naar het centrum brengt. Of je kan de 5 km naar Pilsen fietsen via een pittig traject. In de zomer vinden verschillende grote muziekfestivals plaats op het nabije strand. Als je dus van de rust wilt genieten, hou je best de eventkalender in de gaten. De camping is open van eind april tot half september.

  • Autocamp Ostende Bolevák

    U Velkého Rybníka 1, CZ-323 00 Plzeň

    Bezocht door Dirk tijdens zijn kampeertrip in Tsjechië, echte pils komt uit Plzen

Biofarma Vojetice biedt plaats aan tien kampeervoertuigen en tien tenten. De camping is rustig gelegen en je zit er dicht bij een kabbelend beekje aan de rand van het dorp en vlakbij de weilanden van de boerderij. Op het terrein kan je gebruikmaken van een wasmachine, koelkast en het sanitair. Stefan nodigt je met veel plezier uit in zijn restaurant waar je kan smullen van een maaltijd met rundvlees uit eigen biologische veeteelt. De camping is open van begin mei tot eind september.

  • Biofarma Vojetice

    Vojetice 9, CZ-342 01 Sušice

    Bezocht door Dirk tijdens zijn kampeertrip in Tsjechië, echte pils komt uit Plzen

Caravan Site Hajovna Kdyne is een eenvoudige camping op amper een kwartier rijden van de Duitse grens. De camping ligt vlakbij een natuurzwembad. Je kan de omgeving al wandelend of fietsend verkennen of je kan richting het Boheemse Woud trekken. Op het terrein zijn er speelvelden om te voetballen of te volleyballen, er zijn moderne sanitaire installaties met douches en je kan je caravan aansluiten op elektriciteitsaansluitingen van 10 amp/230 V. Daarnaast is er de mogelijkheid om een maaltijd te nuttigen in het restaurant naast de campingpoort. De camping is open van begin mei tot eind september.

  • Caravan Site Hajovna Kdyne

    Na Hájovně 234, CZ-345 06 Kdyne

   Bezocht door Dirk tijdens zijn kampeertrip in Tsjechië, echte pils komt uit Plzen

 

Uitgelichte motorhomeplaatsen

Kemp Koruna ligt aan de Moldau en biedt ruimte voor 40 motorhomes. Je mag er gebruikmaken van water,wifi, toilet, douche en je hebt de mogelijk om het cassettetoilet te lozen. Ook je hond mag op deze motorhomeplaats verblijven. Het terrein is het ideale startpunt voor toeristische en fietstrips, want op 1 km is er het klooster en op 300 m ben je aan het centrum. Daarnaast is het ook de ideale plek voor waterliefhebbers. Zij kunnen een boot of kano huren en de Moldau afvaren. Kemp Koruna is open van 1 april tot en met 1 oktober.

  • Kemp Koruna

    381 01 Zlatá Koruna 151

Autocamp Tanvald Hollow is een motorhomeplaats met ruimte voor 15 motorhomes. Je hebt er niet alleen de mogelijkheid om je afvalwater en cassettetoilet te lozen, maar je kan er ook gebruikmaken van wifi, douche, toilet, water, wasmachine en stroom. Het terrein is rolstoelvriendelijk en er is speelgelegenheid voor je kinderen. Ook honden zijn hier welkom. Het terrein is het hele jaar door open.

  • Autocamp Tanvald Hollow

    Pod Špičákem; 468 41, Tanvald

Jezerni Penzion ligt achter het pension aan het Lipnomeer en heeft plaats voor twintig motorhomes. Het terrein zelf wordt bewaakt en is het hele jaar door open. Je kan er je cassettetoilet lozen en gebruikmaken van douche, water, wifi, toilet en stroom. Ook honden zijn welkom op deze motorhomeplaats. Wil je graag in de buurt iets nuttigen, dan kan je terecht in het restaurant in het pension. ’s Morgens zijn er daar verse broodjes te verkrijgen.

    Hůrka 52, 382 26 Horni Planá

Ben je benieuwd naar meer kampeertips? In Kampeertoerist vind je telkens een ruim aanbod voor campings en motorhomeplaatsen terug.